“En doğru bulut altyapısı için donanım yatırımı çok önemli”

Güncelleme Tarihi:

“En doğru bulut altyapısı için donanım yatırımı çok önemli”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 10:51

Bulut konusunda öncü şirketlerden biri olan Oracle’ın donanım çözümleri ekibindeki üst düzey yöneticilerinden John Fowler Türkiye'yi ziyaret etti. Şirketin donanım çözümleri sunan “Oracle Sistem Çözümleri” biriminin yöneticisi olan Fowler’a göre en doğru bulut çözümü için en iyi donanım yatırımını yapmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Bilişim dünyasında en yoğun konuşulan konulardan bir tanesi de dijital dönüşüm. Geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyaret eden Oracle Sistem Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı John Fowler, dünyadaki şirketlerin dijital dönüşüme tüketicilerinden gelen talepler nedeniyle hız verdiklerini söylüyor.

Tüketicilerin çok daha yüksek performans, kullanıcı deneyimi ve her gün yeni hizmet beklentisi içinde olduklarına vurgu yapan Fowler, “Bankacılık ve telekomünikasyonu ele alalım. Bu alanlar BT yatırımlarında en büyük endüstrilerden ikisi ve bunlar, müşteri evrimi nedeni ile artık 10 yıl öncesine göre tamamen farklılar. Bunun Oracle Sistemleri için anlamı, yenilikçi veri merkezleri için tamamen farklı teknolojiler geliştirmek ve sunmak zorunda olduğumuz. Performans ve güvenlik beklentileri artık eskisinden çok daha farklı. Eskiden kullanılan yöntemler bu hızlı gelişen dijital çağda artık geçerliliğini yitirdi. Biz de buradan yola çıkarak işletim sistemlerini ve çiplerimizi geliştirirken farklı bir yaklaşımda bulunduk ve bu yüksek mühendislik örneği entegre ürünleri hayata geçirdik. Yeni nesil bu çözümler önceki nesildonanımlardan daha hızlı çalışıyor ve aynı zamanda yüksek seviyede güvenlik sunuyor. Yeni nesil ürünlerimizle aynı zamanda kendi bulut sistemimizi de 10 ile 100 kat daha verimliçalıştırabiliyoruz. İşte bu yüzden dünya üzerindeki şirketlerin kendi dijital dönüşümlerinde ürünlerimizi kullanabileceğine inancımız tam” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GELECEK 10 YILDA DA ANA KONU GÜVENLİK

Donanım ürünleri tarafında geleneksel yollardan vazgeçmeyeceklerini belirten Fowler, “Ancak ürünlerimizi daha hızlı, daha kolay yönetilebilir, daha kolay yükseltilebilir ve kolay hizmet kurulumuna uygun hale getiriyoruz. Herkes bir şekilde buna alıştı diyebiliriz. Fakat ayrıca güvenliğe de özel bir önem veriyoruz. Bilgi güvenliği büyük bir küresel zorlu görev haline geliyor. Artık her şirket kendi müşterisinin veri güvenliğini sağlamak zorunda. Bu nedenle bütün sistem tasarımlarımızı, yeni araçları ve öğrendiğimiz yeni teknikleri kendi bulut veri hizmetlerimizi kullanarak ve küresel ortamdaki deneyimleri, bilgileri göz önünde bulundurarak oluşturuyoruz. Böylece müşterilerimiz Oracle Sistemlerini aldığı zaman en yüksek seviyede güvenliği de biz garanti ediyoruz. Önümüzdeki 10 yılda şirketler altyapı ürünlerini seçerken en iyi güvenliği sunan altyapı ürünlerini seçecekler. Biz de Oracle Sistem Çözümleri ekibi olarak tam burada yer alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BULUTTAKİ FIRSATLARA DİKKAT

Bulut konusunun her geçen gün daha ilginç bir noktaya geldiğini belirten Fowler’a göre bulut bir şirket için yepyeni bir araç ve önümüzdeki 10 yılda şirketler bir seçim yapmak zorunda. Bu seçim sonrasında şirketlerin güvenlik yasaları veya performansları bulut teknolojisine uygun olmadığı için ya kendi bulut uygulamalarını kullanacaklarını ya bütün hizmetleri buluttan alacaklarını ya da diğer bir çare olarak ise melez bulutu tercih ederek her ikisi arasında bir çözüm ile ilerleyeceklerini belirten Fowler, bu konuda şunları söyledi:

“Oracle bulutun her 3 katmanında (IaaS-PaaS –SaaS) geniş ve entegre bulut hizmeti ve tek tuşla geçiş imkanı tanıyan tek şirket ve bunların hepsini yapabilecek yazılımlar üzerinde sistemler üretiyor. Çünkü inanıyoruz ki gelecek sadece bir cevaptan ibaret olmayacak. Gelecek, zaman geçtikçe işletmelerin ihtiyaçları için çözümler de üretecek. Örneğin melez bulutu ele aldığımızda biz sadece melez bulut sağlayıcısı değiliz. Biz aynı zamanda hizmeti sadece bulutta ya da sadece kendi bünyenizde çalıştırmanızı sağlayacak çözümler üretiyoruz. Yani bir yazılımı her ortamda kullanabilmek için tüm araçları birbirine bağladık. Dolayısıyla da bizde oldukça zengin ve pürüzsüz uygulama olanağı bulunuyor. Geleneksel “on premise” çözümlerden kendi ortamınızda kuracağınız bulut çözümlerine ve buradan da genel bulut çözümlerine kesintisiz geçişe olanak sağlayacak uçtan uca bulut çözümleri sunuyoruz.” 

“En doğru bulut altyapısı için donanım yatırımı çok önemli”

Haberin Devamı

Oracle’ın donanımdan yazılıma kadar bulut konusunda her ihtiyaca çözüm olacak ürünlere imza attığını belirten John Fowler, “Ancak rakiplerimize baktığınızda, geleneksel donanım firması olan rakiplerimiz olduğunu görüyoruz. Bu şirketlerin bulut işleme ve uygulama yazılımları bulunmuyor. Ayrıca bazı rakiplerimizin de sadece bulut hizmeti sunduğunu söyleyebiliriz. Oracle dünyada veritabanını, orta katman (middleware) yazılımlarını, iş çözümlerini ve donanımı hem bulutta hem de şirket bünyesinde sunabilecek tek firma olarak öne çıkıyor. Modern şirketlerin sadece bulut ya da donanım ihtiyacı olmayacak. Gelecekte işletmeler bu iki alanda da çözümlere ihtiyaç duyacak. Biz de dünyada bunları bugün yapabilen tek firma olarak gelecek 10 yıl için oldukça heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE PAZARI HEYECAN VERİCİ

Türkiye’deki firmaların en büyük özelliğini enerjik ve erken adapte olan yapılara sahip olmaları olarak gösteren John Fowler sözlerine şu şekilde son verdi:
Oracle yaklaşık 30 senedir Türkiye’de ve o günlerden bugüne yeni ürünleri ilk deneyenler arasında Türkiye’deki şirketler her zaman öncü oldu. Bu durum da Türkiye’nin yeniliğe açık ve teknolojiye çabuk adapte olabilen bir ülke olduğunun göstergesi. Türkiye, birçok girişimci ile birlikte yeni teknolojilere daha erken adapte olma şansı verecek ve bu çözümleriı agresif bir şekilde kullanılabilecek yapılara da sahip. Bu eğilimin Türkiye’de devam edeceğine ve firmaların teknik özellikleri ile birlikte bu konuda pozitif yol alacağına inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!