Güncelleme Tarihi:
Ekşi Sözlük’ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, 16 yıldır yönettiği Ekşi Sözlük’ten ayrıldığını duyurdu. Ekşi Sözlük üzerinden yaptığı açıklamada Kapanoğlu, Ekşi Sözlük’te yazar olarak kalmaya devam edeceğini ama yönetimden ayrılma isteğinin yeni bir karar olmadığını vurguladı: “Yıllardır konuşmalarımda ve röportajlarımda Ekşi Sözlük’ün ben olmadan devam edebilmesinin en büyük hayallerimden olduğundan bahsettim. Hem bu hem de bazı yeni projelere odaklanma sebebiyle Ekşi Sözlük’ün sahibi Ekşi Teknoloji ve Bilişim AŞ’deki Yönetim Kurulu Üyeliği dahil tüm yöneticilik görevlerimden ayrılmış bulunuyorum.”
AYDA 21 MİLYON ZİYARETÇİ
Başka projeler için Amerika’ya gideceğini söyleyen Kapanoğlu, açıklamasında yönetimin ortağı Başak Purut’a geçeceğini duyurdu: “Ekşi Sözlük Türkiye’de her ay 21 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Son 6 yıldır, Ekşi Sözlük’ün iş strateji ve modellerini pratik olarak Başak Purut üstlenmişti. Yapısal yeniliklerin kayda değer kısmı da kendisinin projeleri. Başak’la Ekşi’nin yüzleşmesi gereken en önemli iki değişimin nitelikli içeriğe erişimin kolaylaştırılması ve yazar onayı için yıllarca sırada beklemenin düzeltilmesi olduğunda mutabıkız.”
Ekşi Sözlük kullanıcıları haberin duyulmasının ardından ‘SSG’nin yurtdışına taşınması’ başlığı altında 19 sayfa uzunluğunda yorum yazdı.
‘VİZYON ORTAK BELİRLENDİ’
Görevi devralan Başak Purut, Ekşi Sözlük’ün artık bir kişiye bağımlı olarak çalışmayacağını ama gelişmelerden Kapanoğlu’nun haberdar olduğunu söyledi: “Ekşi Sözlük’te hukuki ve idari işlerden sorumlu olarak başladım. Sonrasında iş geliştirmeyle de ilgilenmeye başladım, ancak her ikimiz de kararlarımızı beraber alıyorduk. Bundan sonrası bizzat yöneteceğim bir sürece giriyoruz ama vizyonu beraber belirledik. Ekşi Sözlük çok kıymetli bir mecra. Tüm alışkanlıkları aynı şekilde koruyarak geliştirmek mümkün olmayabilir. Bu açıdan ciddi bir sorumluluk taşıdığımın bilincindeyim.”
Öncelik kalite
BAŞAK Purut, Ekşi’deki ilk icraatları şöyle sıraladı: “Ekşi Sözlük’te yazar alımları epey süre önce sürekli hale getirildi. Buna rağmen talebi karşılayamıyoruz. Bir yandan yazar sayısı artması nedeniyle içerik kalitesinden şikâyet edenler olabiliyor. Bu konular önceliğimiz olacak. Yapacağımız değişiklikler, yenilikler Sedat’ın vizyonuna, beklentilerine aykırı olabilecek şeyler olmayacak. Türkiye’de her dönemin tabuları var, ifade etmek istediğiniz şey belirlenmiş tabulardan biri hakkındaysa özgürlüklerden bahsetmek zor olabiliyor. Türkiye internet kullanıcıları da bazen paylaşımları nedeniyle bu süreçlerden etkilenebiliyor. Bu süreç zamanla rayına oturacaktır. Hem toplumsal tahammülümüz artacak, hem de paylaşımlardaki acımasızlık oranı azalacak diye öngörüyorum.”