E-Okul Fotoğraf Değiştirme Nasıl Yapılır? (Öğrenci & Öğretmen)

Güncelleme Tarihi:

E-Okul Fotoğraf Değiştirme Nasıl Yapılır (Öğrenci & Öğretmen)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:20

Öğrencilerin ders notları ve karneleri gibi birçok bilgi artık e-okul üzerinden ele alınıyor. Böylece öğrenciler hem de veliler gerekli bilgileri dijital olarak kolayca elde etmektedir. Peki E-Okul fotoğraf değiştirme nasıl yapılır (Öğrenci & Öğretmen) detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Hem yarıyıl hem de yıl sonu olarak öğrenciler hakkındaki tüm bilgiler e-okul üzerine işlenir. Bu durum öğretmenlerin ele aldığı e-okul üzerinden işlem neticesinde gerçekleşir. Aynı zamanda öğretmenlerin öğrencileri tanıyabilmesi için profil fotoğrafları yer alır. Tabii bazı nedenlerden dolayı e-okul üzerinden öğrencilerin profil fotoğrafları değiştirilmek istenebiliyor.

E-Okul Fotoğraf Değiştirme Nasıl Yapılır? (Öğrenci)

Öğrenciler bazı durumlarda kendi profil fotoğraflarını beğenmedikleri için değiştirmek isteyebiliyor. Ancak böyle durumlarda e-okul fotoğrafını değiştirme konusunda öğrenciler bunu bireysel olarak yapamıyor. Böyle durumlarda öğrenciler ya da veriler, okul İdaresi ile iletişime geçebilir. Fakat bunun yapılabilmesi için, öncelikle öğrencinin okul kıyafeti eşliğinde profil fotoğrafının çekilmesi gerekir. Daha sonra bu fotoğraf okul idaresine ulaştırılmak suretiyle, güncelleme yapılabilir. O yüzden sadece okul idaresinin isteği ve kararı doğrultusunda bu işlemin yapılabileceğini söylemek mümkün.

E-Okul Fotoğraf Değiştirme Nasıl Yapılır? (Öğretmen)

Genelde e-okul fotoğrafları okul İdaresi tarafından ele alınır ve gerçekleştirilir. Bu doğrultuda öğrencilerin aksine öğretmenlerin bireysel olarak profil değiştirme hakkı bulunabilir. Çünkü öğretmenler bu uygulamayı bireysel olarak kullanmak suretiyle öğrenci girişi yapar. Bu doğrultuda kurum işlemleri modülü kısmına giriş yapıldıktan sonra, öğretmen e-okul üzerinden kendi profil fotoğrafına değiştirebilir. Ancak bunun için öncelikle okul idaresinden izin almak gerekir. Diğer taraftan Öğretmen kendi öğrencisinin profil fotoğrafını bu şekilde değiştiremez. Sadece kendi fotoğrafını değiştirebilir ve bunun için de okul İdaresi izni gerekir.

E-Okul Fotoğraf Değiştirme Neden Yapılır?

E-okul üzerine fotoğraf yerleşimi okul İdaresi bünyesinde gerçekleşir. Özellikle öğrencinin okul kıyafeti ile birlikte çekilen fotoğrafı üzerinden uygulama ele alınır. Ancak bazı durumlarda öğrenciler kendi profil fotoğrafını beğenmez. Aynı zamanda değişik sebeplerden dolayı kötü bir fotoğraf söz konusu olabilir. Bu gibi birçok değişik nedenden dolayı e-okul fotoğrafı, okul idaresine bildirilmek suretiyle güncel hale getirilir. Aynı şekilde öğretmenlerde yine kendi profil fotoğraflarını alacakları izin ile beraber değiştirebilir. Hem bireysel sebeplerden hem de güncelleme mecburiyeti ile beraber bu işlem yapabilir. Bu şekilde öne çıkan ygulama ile birlikte e-okul üzerindeki fotoğraflar okul İdaresi bünyesinde değiştirilebilir. Elbette bunun için doğru ve gerekli bir gerekçenin bulunması önemli bir yer taşır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!