Güncelleme Tarihi:
Bağlantılı dünya konusunda yeni bir rapora göre, 2016'nın sonuna kadar dünya nüfusunun yüzde 47'si online olacak. İnternetin sadece 1990'lardan beri ticari olarak var olduğu düşünülürse, çeyrek asır içerisinde Dünya'nın yarısına yayılmasının oldukça etkileyici olduğu söylenebilir. Ancak internet erişimi konusunda, gelişmiş ülkelerin avantajlı olduğu görülebiliyor.
Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yapılan açıklamada, gelişmiş ülkelerde nüfusun yaklaşık olarak yüzde 80'inin internet erişimi olduğu belirtiliyor. Gelişmekte olan ülkelerde bu miktar yüzde 40'a düşerken, az gelişmiş ülkelerde oran yüzde 15 seviyesinde.
Bu oranlar, 3G ve 4G mobil ağların yayılması ve cihaz fiyatlarının düşmesi ile yakından ilgili. Raporda belirtildiği üzere "2016'da insanlar artık internete bağlanmıyorlar, sürekli bağlılar." Ancak artık 7.5 milyar nüfusa yaklaşan dünyanın yüzde 47'si bile Birleşmiş Milletler'in 2020 hedefinden yüzde 25 düşük durumda.
Facebook'un internet.org'u ve Google'ın Project Loon'u gibi hırslı projeler, kırsal bölgelere internet ulaştırmak konusundaki dezavantajların üstesinden gelinmesini hedefliyor. Bu projeler aktif olduklarında da az sayıda insandan oluşan topluluklar bile internet erişimine sahip olabilir.