Güncelleme Tarihi:
DLL dosyası Türkçede Dinamik Bağlantı Kütüphanesi anlamına karşılık gelen bir dosya türüdür. DLL dosyaları bilgisayarlarda bulunan farklı programlar tarafından okunan ve kullanılan dosyalardır.
DLL Dosyası Nedir?
DLL dosyaları çoğu zaman bilgisayarda işlem yaparken arka planda çalışmayı sürdüren ve kullanıcıların çok fazla işi olmayan dosyalardandır. Bu dosyaları çalıştırmak ve açmak için ise bir takım yöntemlerin uygulanması gerekmektedir. Kodlama alanı ile birebir ilişki haline olan DLL dosyaları pek çok bilgisayar kullanıcısının işinin düşmediği dosyalardandır.
DLL dosyaları mevcut fonksiyonları çalıştırmak amacı ile programlar tarafından kullanılırlar. Windows işletim sistemine özgü bir dosya olan DLL dosyası, bazı fonksiyonları program ve uygulamaları hızlı ve kolay bir şekilde kullanmasını sağlayan bir dosyadır.
DLL Dosyası Nasıl Açılır?
DLL dosyaları çoğu zaman bilgisayarlarda arkada çalışırlar ve pek çok kullanıcı bir DLL dosyası ile ne yapılması gerektiğini bile bilmez. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar DLL dosyalarını düzenlemek, değiştirmek ve kullanmak zorunda kalabilirler. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ise öncelikle DLL dosyalarını açma işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Ancak DLL dosyalarını açma işlemi pek kolay bir işlem değildir bu nedenle de bu işlemi gerçekleştirmek için geliştirilmiş program ve uygulamalar kullanılmalıdır.
DLL Dosya Açma İşlemi ve Program Önerisi
DLL dosyaları çoğu bilgisayar kullanıcısının işinin düşmediği dosyalar arasında yer alsalar da bazı zamanlar bu dosyaların açılması ve düzenlenmesi gerekebilir. DLL dosyalarını açmak ve yeniden derlemek için geliştirilmiş uygulamalar ve programlar arasında; DLL Injector Latest Version 2.0
DLL Injector Latest Version, NN50.DLL 5.0, GetDiskSerial DLL 5.10, DLL-Files Fixer 3.3.90, DLL to Lib 3.00 ve File Magic gibi programlar en çok kullanılanlardan sayılabilir.