Distribütör garantili nedir? Distribütör garantili cihaz ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Distribütör garantili nedir Distribütör garantili cihaz ne demek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:28

Distribütör garantisi son zamanlarda özellikle de internet üzerinden satın almak istediğimiz teknolojik ürünlerin açıklama kısımlarında rastladığımız bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle de yüksek fiyatlar ödeyerek satın alınan cihazların bize sunduğu garanti kapsamı oldukça önemli bir konudur. Bir ürün satın alacağınız zaman size sunulan garanti hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz. Distribütör garantili nedir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Alışveriş yapacağınız zaman iki farklı garanti türü ile karşılaşırsınız. Bunlardan birisi distribütör garantisi bir diğeri de ithalatçı garantisidir. Ürünü aldıktan sonra karşılaşılacak her türlü soruna karşı cihazın size belirli bir süre ile garantili olarak satılması gerekmektedir. Üretici firmanın her ürün için belirlemiş olduğu garanti süresi değişiklik gösterebilmektedir. Aynı zamanda satın aldığınız ürünün garantisinin size kim tarafından sunulduğu da oldukça önemli bir konudur.

 Distribütör Garantili Nedir?

 Teknolojik bir cihaz satın almadan önce distribütör garantisinin ne anlama geldiği hakkında bilgi edinmeniz sizin için faydalı olacaktır. Distribütör garantili cihaz Türkiye garantili olarak satışa sunulan bir ürünün kendi üretici firması tarafından garantisi bulunduğunu ifade eder. Samsung bir cihaz alıyorsanız size sunulan distribütör garantisi, cihazınızın Samsung Türkiye garantisi altında olduğunu ifade eder. Aynı şekilde eğer İphone bir cihaz alıyorsanız satın alacağınız cihazın garantisi Apple Türkiye tarafından sağlanacaktır.

Haberin Devamı

 Distribütör Garantili olarak satın aldığınız bir cihazda eğer fabrika çıkışında mevcut bir hata bulunursa, kolaylıkla cihazı değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda ürünü satın aldığınız firmanın herhangi bir yetkili servisine ürünü götürerek teknik konuda destek almanız da mümkündür. En güvenilir garanti şekli olarak tanımlanabilir.

 Distribütör Garantili Cihaz Ne Demek?

 Teknolojik bir ürün satın alınmadan önce size sunulan garanti kapsamı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Distribütör garantili cihaz en fazla tercih edilen garanti türüdür. Distribütör garantili cihaz, üretici firma tarafından verilmekte olan bir garantidir. Diğer bir garanti türü de ithalatçı garantili cihazlar olarak karşımıza çıkmaktadır. İthalatçı firma garantili olarak satın aldığınız üründe üretici firmanın herhangi bir rolü bulunmamaktadır. Tamamen satın aldığınız firma tarafından size ürünle ilgili olarak bir garanti sunulmaktadır.

 Her zaman için özellikle de internet üzerinden bir teknolojik cihaz almayı tercih ediyorsanız, distribütör garantili cihazlar almaya özen göstermelisiniz. Böylece yaşadığınız olası problemlerin çözümünü oldukça kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Sizde distribütör garantili bir cihaz siparişini güven içerisinde verebilirsiniz. Böylece yaşanacak sorunlara karşı tedbir almış olursunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!