Captain Marvel fragmanı yayınlandı! Evrenin en güçlüsü geliyor...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 17:26

Dünyanın beklediği filmin fragmanı nihayet yayınlandı! Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'nın ardından gelen filmde bizi neler bekliyor?

Haberin Devamı

Marvel Sinematik Evreni‘nin en güçlü kahramanı olan Captain Marvel aslında kocaman bir gizem. Onun güçlerini nasıl kazandığı, neden şimdiye kadar nerede olduğu ve Avengers 4‘te nasıl bir rol oynayacağı büyük merak konusu.

Fakat Avengers Infinity War’un finalinde Nick Fury‘nin son anlarında Captain Marvel’ı çağırmasına şahit olduk. Bu sebeple onun Avengers 4’te yer alacağını ve gücüyle Thanos‘u alt etme konusunda en önemli faktörlerden biri olacağını biliyoruz.

Filmde Carol Danvers, nam-ı diğer Captain Marvel, rolünü Brie Larson canlandırıyor. Samuel L. Jackson‘ın yine Nick Fury rolüyle boy göstereceği filmde bir diğer başrol oyuncusu ise Jude Law. Law, Danvers’in katıldığı Starforce isimli ekibin lideri olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Captain Marvel fragmanı yayınlandı Evrenin en güçlüsü geliyor...

Haberin Devamı

Doktor Walter Lawson karakterine bürünen Captain Marvel'ın akıl hocasını yakışıklı oyuncu Jude Law canlandırırken, insanlığın arasına sızdığında Doktor Minnerva adını alan Kree casusu ve genetikçi Minn-Erva'ya ise Humans'ın Anita'sı Gemma Chan hayat verecek.

Marvel sinematik evreninin S.H.I.E.L.D. müdürü Nick Fury, Samuel L. Jackson tarafından bir kez daha beyaz perdeye taşınıyor. Kadroda yer alan Lashana Lynch'in ise Avengers ekibinin üyelerinden biri olan Monica Rambeau rolünde boy göstereceği tahmin ediliyor.

Brie Larson'ın Marvel evreninin en güçlü süper kahramanına hayat vereceği filmde; özel güçler kazanan Carol Danvers'ı iki uzaylı ırkının savaşında ortada kalan dünyayı kurtarmak için çabalarken göreceğiz.

Captain Marvel fragmanı yayınlandı Evrenin en güçlüsü geliyor...


Yönetmen koltuğunda Anna Boden & Ryan Fleck ikilisinin yer aldığı süper kahraman filmi Marvel'ın en güçlü süper kahramanını seyircilerin karşısına çıkaracak ve Marvel'ın ilk kadın süper kahraman temelli filmi olacak.

Haberin Devamı

Tıpkı Wonder Woman’da olduğu gibi Captain Marvel da önce kendi hikayesini, dönüşümünü ve yaşadıklarını anlatacak. Süper kahramanın hikayesi Avengers 4 filmiyle devam edecek...

Sözün kısası film, Kaptan Marvel’ın güçlerini nasıl kazandığı ve nasıl kontrol etmeye başladığını konu alacak.

Captain Marvel fragmanı yayınlandı Evrenin en güçlüsü geliyor...


Karakter tabanını oturtmaya yönelik olan filmin, Infinity War ile etkileşiminin nasıl olacağı net olarak bilinmese de Brie Larson başrolünde oldukça sürükleyici bir film ile karşılaşacağımızdan şüphemiz yok.

Carol Danvers, vatansever bir Amerikan vatandaşı, ilk olarak Marvel’ın 1968 yılında yayınladığı Marvel Super-Heroes #13 sayısında boy gösterdi. Kendisi iyi bir kariyere sahip bir güvenlik personeliyken genç yaşta NASA’nın Güvenlik Direktörü görevine getirilir.

Haberin Devamı

NASA’nın güvenlik biriminin başında olduğu için Dünya dışı tehlikelerden de haberdardı elbette. Çok gelişmiş bir teknolojiye sahip Kree uzaylı ırkına mensup Captain Mar-Vell kod adlı bir süper kahraman, dünyamıza gelip Carol ile tanışınca Carol’ın tüm hayatı değişecekti.

Captain Marvel fragmanı yayınlandı Evrenin en güçlüsü geliyor...

Kree halkının lideri olan ve Guardians of Galaxy filminde de gördüğümüz Ronan the Accuser, Captain Mar-Vell’in ölüm fermanını imzalayınca, Captain ve Kree askerleri arasında savaş patlak verir.

Savaş sırasında Psyche Magnetron isimli kozmik enerji depolayan cihaz patlayınca, Captain Mar-Vell’in genlerinin bir kısmı, yakınında bulunan Carol’ın genlerinin üstüne kodlanır; dolayısıyla Carol, Captain Mar-Vell’in güçlerinin büyük bir kısmına sahip olur ve Ms. Marvel kod adını alarak Avengers’a katılır.

Haberin Devamı

Çok uzun yıllar Avengers’ın daimi üyesi olan ve arada X-Men’le bile çalışan Ms. Marvel, süperinsan kuvveti (yaklaşık 70 ton kaldırabilmektedir), süperinsan dayanıklılığı ve çevikliği, ses bariyerini aşabilecek hızda uçabilmesi, neredeyse her türlü enerji türünü absorbe edip, bu enerjiyi fiziksel özelliklerini kat be kat güçlendirebilmek için kullanabilmesi, her türlü zehre ve toksine olan bağışıklığı, hızlı iyileşme yeteneği ve ellerinden fırlatabildiği son derece yıkıcı güce sahip foton ışınlarıyla Avengers ekibinin en güçlü üyelerinden biri olagelmiştir.

Captain Marvel fragmanı yayınlandı Evrenin en güçlüsü geliyor...

Yedinci His adını verdiği gücü sayesinde de kozmik evrende büyük bir tehlike olduğunda bunu önceden sezebilmekte ve önlem alabilmektedir.

Haberin Devamı

2012 yılında yayınlanan Secret Avengers serisinde ölen Captain Mar-Vell’in ardından, kod adını Ms. Marvel’dan Captain Marvel’a değiştirmeye karar verir.

Kostümüyle birlikte karakterinde de büyük değişikliklere gidilen Carol Danvers, eskisi gibi ekip liderinin sözünden çıkmayan bir kadın olmayı bırakıp ipleri eline almaya karar verir ve grup kararlarında daha baskın bir rol oynamaya başlar.

Marvel Studios başkanı Kevin Feige, Carol Danvers karakteri Marvel Sinematik Evreni’ne tanıtıldığında “Bugüne kadar tanıttığımız ve film serilerinde kullandığımız en güçlü karakter olacak.” ifadesini kullandı.

Captain Marvel ile tanışmak içinse yaklaşık 6 ay daha beklemek gerekiyor. Film, 8 Mart 2019’da vizyona girecek. Vizyon tarihine doğru geri sayım devam ederken Marvel’ın yeni fragmanlarla heyecanı körüklemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!