Güncelleme Tarihi:
Word belgeleri gibi küçük dosyaları eposta üzerinden göndermek, en kolay yol olabilir. Ancak göndereceğiniz dosya 15-20MB'ı aşıyorsa, eposta üzerinden göndermeniz mümkün olmayabilir.
Eposta hizmetlerinin çoğu, sunucuların baskı altında kalmaması için dosya boyutunu sınırlı tutuyorlar. Dahası arkadaşınıza 1GB'lık bir eposta gönderdiğinizi ve kotasını doldurduğunuzu düşünün; arkadaşınız muhtemelen bu durumdan pek hoşlanmayacaktır.
İnternet üzerinden büyük dosyaları göndermenin birçok yolu var. Aşağıda sıraladığımız 10 hizmet, büyük dosyaları zahmet etmeden, güvenle paylaşmanıza izin veriyor. Seçtiğimiz tüm hizmetler ücretsiz, ancak ücretli üyelikle daha hızlı veya daha yüksek kapasiteli hizmet sunabiliyorlar.
1. DROPBOX
Dropbox, çevrimiçi depolama alanında çok popüler bir hizmet. Kaydolduğunuzda size 2GB ücretsiz boş alan sunan Dropbox, klasörleri veya dosyaları bir bağlantı yoluyla paylaşmanıza olanak tanıyor.
The Box, Dropbox'a benzer bir hizmet ancak size 10GB gibi geniş bir depolama alanı sunuyor. Bununla birlikte premium üye olmadıkça 250MB'tan daha büyük dosyaları karşıya yükleyemiyorsunuz.
3. SUGARSYNC
SugarSync bazı yönleriyle Dropbox'a benziyor, ancak onu eşsiz kılan birkaç eşsiz özelliği var. Hesap boyutunuz dışında herhangi bir dosya boyutu kısıtlamasına sahip olmayan SugarSync, sadece dosyaları değil, klasörleri yedeklemenize de izin veriyor.
4. MEDIAFIRE
MediaFire, 10GB ücretsiz alanına 200MB'lık dosyalar yüklemenize izin veriyor. Ayda 2,49 dolar öderseniz reklamsız paylaşım, içerik paylaşımı için FileDrop yükleyicisi gibi yeteneklere sahip oluyorsunuz.
5. WETRANSFER
Kaydolmadan 2GB'lık dosyalar göndermeniz, WeTransfer ile mümkün. Yüklediğiniz her dosya, yedi gün boyunca saklanıyor. Hızla dosya göndermek için en iyi çözümlerden bir tanesi.
İlk olarak YouSendIt bilinen Hightail, "internet üzerinden devasa dosyalar gönderme" hizmeti sunan ilk firmalardan biriydi. 2004'ten bu yana hızla büyüyen firma, ücretsiz "Lite" planıyla 50MB'lık dosyalar göndermenize izin veriyor. Depolama alanı ise 2GB.
7. ADOBE SENDNOW
Tasarım sektöründeyseniz, büyük boyutlu resimler hayatınızın önemli bir kısmını oluşturuyor olmalı. Büyük resimler, sesler, videolar, PDF'ler gönderip alıyorsanız, Adobe'un yıllık 19,95 dolara sunduğu, dosya takip yeteneklerine sahip SendNow size göre olabilir.
8. EGNYTE
Dosya gönderme hizmetlerinin çoğu, mümkün olan en çok kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor. Böyle bir amacı olmayan Egnyte, yalnızca işletmeleri hedefine alıyor. Güvenlik, yedekleme ve izin sistemiyle öne çıkan hizmet, çalışan başına ayda 8 dolar talep ediyor (5-24 çalışan için). Bu plana 1TB depolama alanı ve maksimum 2,5GB dosya boyutu dahil.
9. MAILBIGFILE
Kullanım kolaylığı hoşumuza giden MailBigFile, 2GB'a kadar olan dosyaları ücretsiz gönderiyor. Ücretli sürüm, aktarımları hızlandırıyor ve ekstra depolama alanı sunuyor.
10. MEGA
Megaupload'ın ünlü sahibi Kim Dotcom'un yeni hizmeti Mega, hizmete açıldığı ilk saatte 100 bin kullanıcıyı kendisine çekmeyi başarmıştı. Başta hız ve kararlılık sorunları yaşayan hizmet, şifreleme yetenekleriyle halen popüler.
Ücretsiz 50GB depolama alanı sunan Mega'nın premium hesaplarının fiyatları, 9,99 euro'dan başlıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ASLA UNUTULMAYACAK 10 BİLGİSAYAR