Güncelleme Tarihi:
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük ücretsiz internet ağını hizmete soktuklarını belirtti.
"Hemşehrilerimize sınırlama ve kota derdi olmayan ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz" diyen Enver Yılmaz, "Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz internetten 25 günde 600 bine yakın kişi faydalandı" dedi.
Başta Altınordu ilçesi olmak üzere Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde de ücretsiz internet ağını oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamındaki ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti tam anlamıyla hizmete girdi. Wi-Fi uygulaması olan bölgelerde herkes ücretsiz olarak internete girebilecek. Ayrıca kota ve sınırlama da koymuyoruz. Artık vatandaşlarımızın internet kotası dolma gibi derdi olmayacak. Ordu'da bundan sonra internete girmek bedava" diye konuştu.
TEDES kapsamında kent kameraları uygulamalarının da hayata geçirileceğini bildiren Enver Yılmaz, "TEDES'le birlikte, gurbette yaşayan hemşehrilerimizin memleket hasretlerini bir nebze olsun dindirmiş olacağız. Şehrin belli merkezlerine yerleştirilecek kameralarla, dünyanın neresinde olursa olsun herkes Ordu'yu 24 saat canlı olarak izleyebilecek" ifadesini kullandı.
TEDES projesiyle trafiğin de düzene gireceğini dile getiren Yılmaz, "İl genelinde hız koridorları oluşturuldu. Yine bu koridorun hız limitini de Emniyet Genel Müdürlüğü bildirecek. 10 adet plaka tanıma sistemi yer alıyor. Sadece hız ve kırmızı ışık ihlallerinde ceza uygulanıyor. TEDES sisteminde öncelik vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, diğeri ise trafiğin rahatlaması. Çünkü, bazı tır ve kamyonlar kavşaklara çok hızlı giriyor. Bu da can ve mal kaybına bağlı kazalara yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu.
TEDES'le birlikte akıllı kavşak sisteminin de devreye gireceğini belirten Enver Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu sistem, kavşaklardaki yoğunluğa göre kendini ayarlıyor. Önceki ve sonraki kavşakları da ona göre düzenliyor. Bir kavşakta yoğunluk var ve sonrasındaki kavşak eğer açık ise önce Ulubey Kavşağı'nı açıyor. O yoldaki akış devam ettiriliyor, ara bölgelerdeki akışı durduruyor. Böylece ana hattaki akış hızlanmış oluyor. Tüm kavşaklar kendi arasında haberleşerek, akıllı bir şekilde trafiği yönlendirmeye çalışıyor. Bu da yüzde 30'a kadar verimlilik sağlıyor."