Bölü işareti nasıl yapılır? Klavye ile Word ve Excel'de (÷) bölme işareti yapımı (Windows 10, 8, 7 ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Bölü işareti nasıl yapılır Klavye ile Word ve Excelde (÷) bölme işareti yapımı  (Windows 10, 8, 7 ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 16:24

Dört işlemden biri olan bölme, çarpma işleminin tam tersidir. Bölen, bölünen ve kalan olmak üzere üç farklı kısımdan oluşan bölme işleminde iki farklı işaret kullanılır. (÷) işareti uzun yıllardan beri kullanılıyor olsa da 2000'li yılların başından itibaren bölme işlemlerinde eğik çizgi (/) daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Klavye ile Word ve Excel'de bölme işareti nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

(÷) İşareti sadece bölme işlemlerinde kullanılırken eğik çizginin (/) kullanım alanı çok daha fazladır. Tarih yazarken günü, ayı ve yılı ayırmak ve aynı anlama gelen kelimeleri yan yana sıralamak için de slaş işareti kullanılabilir. 

 Bölü İşareti Nasıl Yapılır? 

 Klavyede bölü işareti yapmak isteyenler önce alt tuşuna tıklamalıdır. Daha sonra klavyenin sağ kısmındaki num lock'taki 0, 2, 4 ve 7 tuşlarına basılarak hızlı bir şekilde (÷) işareti yapılabilir. 

 Slaş işareti içinse Pause ve 7 tuşlarına basmak yeterlidir. 

 Klavye ile Word ve Excel'de Bölme İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 ve Mac) 

 Word dosyasında bölü işareti yapmanın iki farklı yolu vardır. 

 İlk yöntem: Önce bölünen rakam yazılır. Daha sonra Pause + 7 tuşlarına basılır ve son olarak bölen sayı yazılır. 

Haberin Devamı

 Örneğin: 8 / 4 

 İkinci Yöntem: Önce sol üst köşedeki ''Ekle'' butonuna, sonra sırasıyla Simge ve Tüm Simgeler kısmına tıklanmalıdır. Özel Karakterler kısmına girildikten sonra ''Ticari'' kelimesinin altında yer alan ''Bölüm'' kısmına tıklayarak bölü işareti yapılabilir. 

 Bir Excel dosyasında ise hem (÷) hem de eğik çizgi işaretini yapmak öncelikli olarak karakter eşlem tablosu açılmalıdır. Daha sonra sırasıyla win ve r tuşlarına basılmalı. İki ayrı tabloda açılan simgeler ve özel karakterler penceresinde slaş ya da (÷) işaretinin üzerine tıklamak yeterlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!