Böcekler casusluk için kullanılacak

Güncelleme Tarihi:

Böcekler casusluk için kullanılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 11:09

Bilim adamları, böceklerin casus gibi kullanılabileceği bir hayatı vaadediyorlar.

Haberin Devamı

Amerikan Savunma ve Araştırma Ajansı (DARPA) tarafından sürdürülen çalışmalarda, kanatlı böceklere henüz pupa evresindeyken bazı elektrodlar naklediliyor. Gelişme döneminde vücutlarında parçalarla bütünleşen "cyborg" böcekler, uzaktan kumandayla istenilen yere uçurulabiliyor.

Bu yaratıklar, uzaktan kontrol edilmesini mümkün kılan özel elektrotlar, bataryalar ve video kameralarla donatılıyor. Amerikan Savunma ve Araştırma Ajansı, ufak beyin sondalarıyla güve gibi böcekleri donatabileceğini açıkladı. Çalışmalar geliştikçe eklenen bileşenler böceklerin topladığı bilgilerin tekrar merkezi bilgisayara gönderilmesini mümkün hale getirecek.

Cyborgs olarak tabir edilen böceklerin robotlara nazaran daha üstün özelliklere sahip olduğu biliniyor. Çünkü diğer hayvanlar gibi, bu böcekleri de benzerlerinden ayırt etmek neredeyse imkansız.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, böceklerin askeri amaçlı kullanılacağını söylüyor ve rehin alınma durumlarında bu yaratıkların faydasının olacağına inanıyor.
Böceklere oranla daha büyük olan fareler, kuşlar ve köpek balıkları, Amerikan ordusu tarafından zaten uzun süredir casusluk için kullanılıyor. Ancak böceklerin casusluk için kullanılması, casusluk konusunda daha da ileri bir adım olarak değerlendirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!