Bilişim Zirvesi'nde güvenlik tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Bilişim Zirvesinde güvenlik tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 14:57

Kaspersky Lab, Bilişim Zirvesi 2011 kapsamında düzenlediği etkinlikte kurumların karşılaştığı sorunlar ve güvenlik tehditlerini masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Kaspersky Lab Ortadoğu ve Türkiye Yönetici Direktörü Tarek Kuzbari’nin açılış konuşması ile başlayan etkinlik kapsamında Kaspersky Lab Türkiye Kurumsal Ürünler Satış Müdürü Umut Güler “Kaspersky Endpoint Security 8 lansmanı”, Kaspersky Lab, Gelişen Pazarlar, Kıdemli Teknik Müdür Kirill Suvorov “Sıradakine hazır mısınız?” ve Kaspersky Lab EEMEA Küresel Araştırma ve Analiz Takımı Kıdemli Virus Analisti Denis Maslennikov “İşiniz tehdit altına!” konularında birer sunum yaptı.
 
Kuzbari konuşmasına şöyle devam etti: “Kaspersky Lab 2010 gelirlerine göre ABD ve Kanada’da perakende ürünleri pazarında 2. sırada yer alırken; Almanya, Fransa, İspanya ve Polonya’da ise birinci sırada yer alıyor. 2007 yılında her 2 dakikada 5 kötü amaçlı program ortaya çıkarken; 2010’da her 2 saniyede 1 yeni kötü amaçlı program ortaya çıkmaya başladı. Bu veriler işletmelerin bugün karşı karşıya kaldığı güvenlik tehditlerinin büyüklüğünü anlamak açısından oldukça önemli.”
 
Windows işletim sistemi destekli Kaspersky Endpoint Security 8’nin Ekim ayı sonu itibariyle Türkçe versiyonunun piyasada olacağını açıklayan Kaspersky Lab Türkiye Kurumsal Ürünler Satış Müdürü Umut Güler, Kaspersky Endpoint Security 8’in özellikleri üzerinde durdu ve Türkiye’deki kurumsal iş ortakları ve kanalları hakkında bilgi verdi. Güler sunumunda şunları söyledi: “Kaspersky Endpoint Security 8; imza tabanlı, proaktif savunma ve bulut destekli güvenlik ağı ile Uçnokta Koruması; uygulama, cihaz ve web kontrolu ile Uçnokta Kontrolu sağlıyor. Kaspersky Lab anti-malvare, bilgi koruması ve sistem yönetimi konularında müşterilerinin toplam güvenlik maliyetini düşürmesini sağlarken kolay kullanım özelliği ile de dikkat çekiyor.”
 
Etkinlikte “Sıradakine hazır mısınız?” sunumu ile ürünün teknik özelliklerine değinen Kaspersky Lab, Gelişen Pazarlar, Kıdemli Teknik Müdür Kirill Suvorov ürünün özelliklerinden biri olan endpoint kontrolünün uygulama kontrolüne ek olarak tasarlandığını ve cihaz kontrolü için başarılı araçlar ve web filtreleme sağladığını söylüyor. System Watcher modülünün program aktivitelerini gözlemlediğini ve kötü amaçlı programlardan doğan zararları engellediğini belirten Suvorov “Bu yeni yönetim çözümü tamamen ölçeklenebilir ve aynı zamanda Güvenlik Merkezi yönetim yapısı tarafından sanallaştırma teknolojilerini de destekliyor” dedi.
 
Kaspersky Lab EEMEA Küresel Araştırma ve Analiz Takımı Kıdemli Virus Analisti Denis Maslennikov “İşiniz tehdit altına!” sunumunda “günümüzde küçük, orta ve büyük işletmeler deneyimli siber suçlular tarafından çok iyi tasarlanmış kötü amaçlı saldırılara maruz kalıyor. Bu gibi saldırılara karşı işletmelerin BT altyapısını korumak için saldırıların performanslarının yanı sıra ne gibi sonuçlara neden olacaklarını ve buna karşın  işletmeyi korumak için ne gibi önlemler alınması gerektiğini bilmek de oldukça önemli” diyen Maslennikov konuşmasında aynı zamanda içerisinde ağ saldırıları ve potansiyel olarak tehlikeli yazılım açıkları gibi farklı tipteki BT tehditlerine ve işletmelerin buna ilişkin alabileceği koruma önlemlerine de değindi. Türkiye’deki BT tehditleri konusunda da bilgi veren Maslennikov Türkiye’deki web tehditlerinde ilk üçte Trojan.JS.Qhost.g, Trojan-Downloader.JS.Agent.fai ve Trojan-Clicker.HTML.FBClickJack.a; kullanıcı bilgisayarlarındaki tehditler arasında ise Net-Worm.Win32.Kido.ir, Virus.Win32.Sality.bh ve  Trojan-Downloader.Win32.Geral.cnh’in yer aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!