Bilgisayardan ve hoparlörden ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür? (Windows 10, 8 Ve 7)

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayardan ve hoparlörden ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür (Windows 10, 8 Ve 7)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:21

Zaman zaman Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda ses çıkış problemiyle sonuçlanan yaygın bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Sizin için Bilgisayardan ve hoparlörden ses gelmiyor sorunu nasıl çözülür? (Windows 10, 8 ve 7) şeklindeki konu başlıklarını detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda ses çıkış sorunlarını bilgisayarının kendi başına tanılayarak çözemez. Bu sebepten dolayı gerçekleştirilebilecek bazı çözümlere başvurulabilmektedir.

 Bilgisayardan ve Hoparlörden Ses Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür? (Windows 10, 8 ve 7)

 Windows işletim sistemine sahip durumda olan bilgisayarlarda zaman zaman karşı karşıya kalınabilen durumlardan biri de bilgisayar yahut hoparlörlerde ses gelmeme sorunu olabilmektedir. Bu sorunun çözümü için atılması gereken bazı adımların varlığı söz konusudur. Bu adımlar sırasıyla şu şekilde izlenmelidir;

 Ses sorunu ile alakalı temel düzeltme adımları:

 Birinci adım: İlk olarak bilgisayarın sesinin kısık yahut kapalı olmadığından emin olunmalıdır. Bunun için ise herhangi bir şey yapmadan önce "Ses Aç" tuşuna basılır ve sesin yükseldiğini belirten bir gösterge var mı diye bakılır. Gösterge üzerinde sesin yüzde 100’de olduğunu belirten bir şeyin görülmesine rağmen bilgisayardan yahut hoparlörden ses alınamıyorsa işleme devam edilir.

Haberin Devamı

 İkinci adım: Ses cihazlarının bağlantıları kontrol edilmelidir. Bir hoparlörü yahut kulaklığı bilgisayara tam olarak takmamış olmak da genellikle ses çıkmamasına sebep olabilmektedir. Cihazdaki sorunu çözümlemek için ses çıkışını da değiştirmek gerekebilir. Burada önemli olan husus ses cihazını yahut cihazlarının doğru çıkışlara takılı olduğundan da emin olmaktır.

 Üçüncü adım: Bozuk ses cihazları olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Bunu yapmanın en basit yolu ise bir müzik çalmakta olduğu esnada bir cihazı takıp çıkarmak olmaktadır. Bu durumdayken bilgisayarın varsayılan hoparlörlerinden ses geliyorsa fakat hoparlör sisteminden ses çıkışı olmuyor sa sorunun kaynağı muhtemelen bilgisayar değildir.

 Dördüncü adım: bilgisayar yeniden başlatılmalı ve daha zorlu yöntemlere başvurmadan önce ses çıkışını, bilgisayarın yeniden başlatılarak sıfırlamayı denemekte fayda olacaktır. Bilgisayar yeniden başlatılarak açıldığında ses problemi çözülmüş ise devam etmeye gerek kalmaz.

Haberin Devamı

 Sorunun kaynağının ses karıştırıcısı olması durumunda ise başvurulabilecek yöntem sırasıyla şu adımlarla gerçekleştirilir;

 Birinci adım: İlk olarak bilgisayarın görev çubuğunda ekranın sağ alt kısmında bulunan hoparlör simgesine sağ tıklanır. Sonrasında bir menü ekrana gelir. Ses düzeyi simgesinin görev çubuğunda belirmemesi durumunda görev çubuğuna sağ tıklanır. Buradan görev çubuğu ayarları’na tıklanır, sonrasında Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin ifadesine tıklanır ve Ses Düzeyinin yanında bulunan anahtar "Açık" pozisyonuna getirilir.

 İkinci Adım: Ses Düzeyi Karıştırıcısını Aç seçeneğine tıklanır. Bu seçenek, açılır menünün en üst kısmında yer alır.

Haberin Devamı

 Üçüncü adım: Bu bölümden açık durumda olan uygulamaların ses düzeyleri incelenir. Bu bölümde açık olan uygulamaların tamamının simgelerinin alt bölümünde beşgen bir kaydırma butonu yer alır. Bu kaydırma butonu karıştırıcı penceresinin en alt kısmında bulunuyor ise uygulamanın ana sesi kısık durumda demektir.

 Dördüncü adım: Kısık durumda olan ses düzeyini açmak için, ses düzeyi kaydırma butonun fare ile yukarı doğru sürükleme işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sayede ilgili uygulamanın ses düzeyinde artış söz konusu olacaktır. Eğer sistemin genel ses düzeyinin arttırılması isteniyorsa "Hoparlör" ses düzeyi kaydırma butonun yukarı kaydırılması gerekir.

Haberin Devamı

 Beşinci adım, Karıştırıcı penceresinin sağ üst köşesinde bulunan X’e tıklanır. Böylece bilgisayarın ses sorunun kaynağının karıştırıcı olması durumunda sorun artık ortadan kalkmış olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!