Bilgisayar Dili Nasıl Değiştirilir? Bilgisayar Dili Değiştirme (Windows 7, 8, 10 Ve 11)

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar Dili Nasıl Değiştirilir Bilgisayar Dili Değiştirme (Windows 7, 8, 10 Ve 11)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:09

Bilgisayarlar teknolojinin gelişmesi ile insan hayatında daha aktif bir şekilde rol almaya başlamaktadır. Bilgisayarlar sayesinde fazla bir zaman ve emek harcamadan her türlü olay ve durum hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olmaktadır. Farklı firmalara ait olan çok sayıda bilgisayar bulunmaktadır. Bu bilgisayarlardan birçoğunun dili kullanıcılara yabancı gelmektedir. Peki, bilgisayar dili nasıl değiştirilir? Bilgisayar dili değiştirme( Windows 7, 8, 10 ve 11) nasıl olmaktadır? İşte, bilgisayarların dilinin değiştirilmesi hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Bilgisayarlar üretildikleri ülkelerin dili ile satışa sunulmaktadır. Kullanıcılar tercih ettiği farklı bir ülkenin üretimi olan bilgisayarın dilini çeşitli adımları yerine getirerek değiştirmektedir.

Bilgisayar Dili Nasıl Değiştirilir?

Bilgisayarlarda yer alan işletim sistemi dilini değiştirmek için yapılması gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. İşletim sistemleri dil değiştirme özelliğini desteklediği için her bilgisayar kullanıcısına uygun olan dil alternatifleri de bulunmaktadır. Bilgisayar dilini değiştirmek her işletim sistemi için farklı şekillerde olmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile daha donanımlı hale getirilen bilgisayarlar tasarlanırken kullanıcı açısından işlevsel özellikler ön plana çıkarılmaktadır.

Bilgisayar Dili Değiştirme( Windows 7, 8,10 ve 11)

Bilgisayarlar birbirinden farklı donanımlara sahip olarak üretilmektedir. Bu donanımlardan biri olan dil değiştirme özelliği için de şunların yapılması gerekmektedir:

Windows 7 işletim sisteminde bilgisayar dilini değiştirirken izlenmesi gereken adımlar: Arama bölümüne ekran dilini değiştir yazarak çıkan listeden ekran dilini değiştir sekmesine tıklamak gerekmektedir. Açılan pencerenin üst kısmından diller seçeneğini tercih ederek, dilleri yükle/ kaldır özelliğine tıklamak gerekmektedir. Bu adımdan sonra kullanıcıya ''Görüntüleme dillerini yükleyin '' seçeneği sunularak “Windows Update'i Başlat” sekmesine tıklamak oradan Windows 7 Dil Paketleri listesi altında, mevcut olan diller arasından istenilen dil seçilerek ardından Tamam düğmesine basılır. Güncellemeler yüklenerek yeni açılan dil penceresine gidilir ve yüklenen dil seçilerek Tamam sekmesine tıklamak gerekmektedir. İstenilen dil seçildikten sonra sisteme yeniden giriş yapılması gerekmektedir. Bu sayede seçilen dilin etkin hale geldiği görülmektedir.

Windows 8 işletim sisteminde bilgisayar dilini değiştirirken izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmaktadır: Kontrol panelinden Ayarlara tıklanarak Dil ekle şeklinde bir pencere açılacaktır. Bu sekmeye tıklayarak mevcut olarak bulunan dil listesinden kullanıcının kullanmak istediği dili seçmesi gerekmektedir. Mevcut dil listesinde bulunmayan dillerin ise indirilmesi gerekmektedir. Opsiyonlardan Dil paketini indir ve kur seçeneğini tıklayarak dil paketi indirilir ve kurulumu gerçekleştirilir. Ana sistem dili yapmak istenen dil seçilerek dil listesinin en başına taşınır. Oturum kapatılır ve sisteme tekrardan giriş yapılarak dil kontrol edilir. Yeniden giriş yapıldıktan sonra seçilen dil kullanılmaya başlanmaktadır.

Windows 10 işletim sisteminde bilgisayar dilini değiştirirken izlenmesi gereken adımlar şu şekilde olmaktadır : Bilgisayarda oturum açıldıktan sonra'' Ayarlar'' penceresine tıklayarak ''Zaman ve Dil Ayarları'' penceresine seçmek buradan Bölge ve dil ayarlarının seçimini yapmak gerekmektedir. Dil ekle düğmesine tıklayarak mevcut olan diller arasından kullanıcı istediği dili seçebilmektedir. Bölge ve dil ayarlarına tekrar giderek seçilen dile tıklamak ve ardından ''Varsayılan olarak ayarla'' düğmesine tıklanması gerekmektedir. Böylelikle kullanıcılar sisteme giriş yaptıklarında seçmiş oldukları yeni dil desteklenmiş olmaktadır.

Windows başlangıç ekranında dil değiştirmek için kontrol paneline giderek bölge penceresini açmak, açtıktan sonra da ''idari'' sekmesine tıklamak gerekmektedir. Daha sonra Ayarları kopyala sekmesini tıklayarak onun altında yer alan mevcut ayarları kopyalayın komutu için karşılama ekranı, sistem hesapları ve yeni kullanıcı hesapları etkinleştirilmektedir. Bu işlem basamaklarından sonra sistemin yeniden başlatılması gerekmektedir. Yeniden başlatılan sistemin dilinin kullanıcının seçmiş olduğu dil olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!