Battlefield 1'de Osmanlı birliklerini yönetin!

Güncelleme Tarihi:

Battlefield 1de Osmanlı birliklerini yönetin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 08:53

Osmanlı birliklerini de deneyebildiğiniz Battlefield 1'de açık betanın yarın sona ermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EA DICE bilindiği gibi Dünya Savaşı günlerine dönmek isteyen oyuncuların çağrısına kulak asmakla kalmadı, Birinci Dünya Savaşı temalı ilk çağdaş Triple-A yapım olan Battlefield 1'ı duyurdu. Buna karşılık bildiği yoldan devam eden Activision ise tarihin en büyük öfke patlamalarından birisiyle karşılaştı ve halen oyun bu kötü imajı alt etmeye çalışıyor.

Battlefield 1, Insider'lara 30 Ağustos, diğer oyunculara ise 31 Ağustos tarihinden itibaren açıldı ve ilk zamanlarda bitiş tarihi olarak 8 Eylül açıklandıysa da, EA DICE gerekli gördüğü sürece bu sürece devam edecekmiş gibi gözüküyor ve iyi bir haberimiz var, oyun şu haliyle bile ne kadar mükemmel bir yapım olacağının sinyallerini vermiş durumda.

Battlefield 1de Osmanlı birliklerini yönetin

Haberin Devamı

Konsollar için 6.2GB, PC için ise 7.1GB boyutundaki client'ı indirdiğinizde ise sizi Rush ve Conquest modları ve dev bir multiplayer haritası olan Sinai Desert karşılıyor. Oyunda şu anda bulunan ırklar ise İngilizler ve Osmanlılar. Oyunun tamamen Türkçe olacağı bildiğiniz gibi daha önce açıklanmıştı ve askerlerin olaylara verdikleri Türkçe tepkiler de hiç fena gözükmüyor.

Oyunda iki oyun modu mevcut. Bunların ilki olan "Rush" daha hızlı oyunlara izin veren, rakibi sabote ederek üstünlük sağlamaya çalıştığınız 24 kişilik bir mod ve dört farklı sınıftan (Scout, Medic, Assault, Support) birisini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Ayrıca direkt olarak Pilot, Tankçı veya Süvari olmak da mümkün, tabii boş yer bulabilirseniz.

Conquest modunda ise harita tüm devasalığı ile, 64 kişilik uzun savaşlara gebe. Eski bir tanıdık olan zırhlı tren ise bu oyunda da kendisine yer edinmiş ve eğer düzgün organize olabilirseniz ciddi bir kuvvet çarpanı olabiliyor.

Battlefield 1de Osmanlı birliklerini yönetin

Oyun özellikle ilk 2 gün ciddi server problemleri yaşadıysa da, gün itibarıyla bu problemleri arkasında bırakmış gibi gözükmekte. Savaşa girmeniz gayet kısa sürüyor ve ping rakamları da hayli tatminkar. Ayrıca oyun ortalama bir bilgisayarda bile müthiş rahat çalışıyor, optimizasyon muhteşem durumda ve patlama efektleri olsun, atmosfer olsun beklediğimizden bile daha muhteşem gözükmekte.

Haberin Devamı

Sinai Çölleri kum fırtınaları gibi türlü hava olaylarına gebe, bu da savaşta görüşünüzü etkileyebiliyor. Oyunda at kullanımı da fena halde keyifli. Silah kullanabileceğiniz gibi elinize kılıcı alıp karmaşanın ortasına da atılabilirsiniz. Elbette kendiniz kadar atınız da savunmasız ve rahatlıkla indirilebiliyor. Ayrıca sahra toplarındaki mermi değiştirme animasyonu da muhteşem gözüküyor.

Oyundaki asker sınıfları daha önce de dediğimiz gibi alışılageldik, bilindik kategoriler olsa da Battlefield 1 her oyun severin muhakkak tatması gereken bir deneyim olacak gibi gözüküyor, aksini düşünmüyoruz bile.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!