Güncelleme Tarihi:
Avea, ‘Mobil Hastane Çözümleri’ projesi kapsamında, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni 3G ürün ve hizmetleriyle donatıyor. Proje sayesinde hasta ve hasta yakınları görüntülü görüşme imkânına kavuşurken, mobil ambulans uygulaması sayesinde acil durumlarda hayati önem taşıyan zaman kaybının önüne geçiliyor
Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma vizyonu ile hareket eden Avea, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Mobil Hastane Çözümleri’ projesinin tanıtımını bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ekrem Atbakan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Fırat, Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Karaşen’in katılımıyla gerçekleştirdi. Avea bu proje ile 3G teknolojisini kullanarak geliştirdiği mobil hastane çözümlerini Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, hasta ve hasta yakınlarının hizmetine sunuyor.
3G teknolojisinin sağlık uygulamalarına entegre edilmesinin örneğini oluşturan bu projenin tanıtım toplantısında konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Avea olarak stratejik açıdan önem verdiğimiz sağlık sektörü ile 3G’nin entegrasyonunu sağlamanın ve mobil teknolojileri kamu yararına kullanmanın gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın desteği ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulamaya başladığımız ‘Mobil Hastane Çözümleri ile hem hastane personelinin, hem de hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Avea’nın, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata geçirdiği ‘Mobil Hastane Çözümleri’ projesi çerçevesinde hastanenin ameliyathane, yeni doğan ünitesi, yoğun bakım servisi, intaniye, acil servis, poliklinik birimleri gibi çeşitli birimlerine yerleştirilen 3G kameralar sayesinde hasta yakınları ile hastaların görüntülü olarak görüşmesi sağlanıyor. Hastane görevlilerinin ilgili birimleri cep telefonları aracılığıyla 7x24 izlemesine olanak veren uygulamalar sayesinde hastane ve hasta güvenliğinin de arttırılması hedefleniyor.
Öte yandan bu proje kapsamında Türk Telekom grup şirketi Innova ile geliştirilen Mobil Ambulans Uygulaması sayesinde, hasta bilgileri ambulanstan önce hastaneye ulaştırılıyor. Böylelikle bu veriler ışığında gerekli ön hazırlıklar başlatılarak, acil vakalarda yaşamsal önem taşıyan zaman kaybının önüne geçiliyor.
Avea Hücre Yayın Servisi ile cep telefonlarını 398 numaralı hastane özel kanalına ayarlayan Ankara Keçiören ilçesindeki Avea aboneleri ücretsiz olarak hastane bilgilendirme mesajlarını alabiliyor. Bunun dışında teşhis ve tedavi sürecinin başarıyla gerçekleşmesine katkıda bulunmak amacıyla hastaların muayene randevuları, laboratuar sonuçları gibi önemli bilgileri SMS yoluyla almaları sağlanıyor.
Proje sayesinde hastalar, hasta yakınları ve hastane personeli arasındaki iletişimin güçlendirilerek teşhis ve tedavi sürecinin daha başarılı geçmesi sağlanırken, acil durumlarda hızlı müdahale yapılmasına olanak sağlayan uygulamalar sayesinde hayat kurtarmada başarı oranının en yükseğe taşınması amaçlanıyor.