Aşırı ısınan Surface moralleri bozdu

Güncelleme Tarihi:

Aşırı ısınan Surface moralleri bozdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 14:35

Microsoft’un yeni nesil tabletleri olan Windows RT 8.1 işletim sistemli Surface 2 ile Windows 8.1 işletim sistemli Surface Pro 2'de aşırı ısınma sorunu yaşanabiliyor.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra ciddi bir sıkıntı yaratan ekran karartma devreye giriyor. Ekranın okunamaz derecede kararmasına neden olan aydınlatma düşüşü otomatik devreye giren bir önlem. En çok oyunlar ve çoklu uygulama sırasında bu sorun yaşanabilmekte.

Microsoft yetkilisi firmanın bu sorundan haberdar olduğunu ve çözüm için çalışmalara başladığını açıkladı. Güncelleme hazır olup sunulduktan sonra ısınma durumunda yaşanan ekran karartma devre dışı kalacak. Güncelleme çıkana kadar çok ısınan bir Surface tabletin birkaç dakika dinlenmek üzere kenara bırakılması öneriliyor. Açıklamaya göre beklemeden sonra ekran tekrar normal aydınlatma moduna geri dönüyor.

Çoklu uygulamanın en iyi desteklendiği tablet olarak lanse edilen Surface Pro 2 böylece kendini yalancı çıkarmış oluyor. İlk nesil Surface RT modelleri satılmayınca Microsoft’un cebinden 900 milyon dolar zarar olarak çıkmştı. İşlemciyi yoğun kullanan uygulamalarda ekranın ısıyı azaltmak için kararması kaçınılmaz olabiliyor ama sık yaşanan bir durum değil. Yakın zamanda sunulacak Windows Update güncellemelerinden biri bu sorunu aşacak.

Radikal-Teknolog

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!