Ankaralı yatırımcılara CEBIT'ten finansal destek

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı yatırımcılara CEBITten finansal destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2014 10:09

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia "Bilişim Anadolu İle Buluşuyor’’ toplantıları İstanbul ile devam ediyor. Gerçekleştirilen toplantıda Anadolu’dan Gelecek olan firmalara sağlanacak Finansal destekler ve “KOSGEB” iş birliği anlatıldı.

Haberin Devamı

Hazırlıkları süren “Cebit Bilişim Eurasia” ve “CeBIT Global Konferans” in bu yıl çok daha aktif geçeceği ve bu yılın temasının “Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam ” vurgulandı. Finansal desteklerinin devam ettiği ve katılacak olan Ankara’lı firmalara CeBIT Bilişim Avrasya’nın finansal destek vereceğinin altı çizildi.

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş, Bilişim Derneği ikinci Başkanı Cem Kıvırcık’ ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer: “Ankara, Türkiye’ nin en önemli şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Özellikle bilişim gelişmekte olan tüm sektörlerde Organize sanayi bölgesi olarak da önemli bir potansiyele sahip. Ankara’ ya gelmemizin 3 temel nedeni var. ATO üyelerinin CeBIT gerek Hannover Messe nin gerek ise KOSGEB’in finansal destekleri ile fuara katılmalarına destek vererek uluslararası arenada potansiyel alıcılar ile buluşmasını sağlamak. Ankara’ da bulunmamızın 2. sebebi bu yıl düzenlenecek olan ‘Partner Şehir’ kavramını Ankara’ da anlatmak. Üçüncü sebep ise, ATO ile başlattığımız Ankaralı firmaları ziyaretçi olarak CeBIT Bilişim Eurasia’da ağırlamaya devam etmek için gereken çalışmaları başlatmak.” dedi.

Haberin Devamı

Konya, Kayseri, Eskişehir, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, İzmir’e ek olarak Ankara’ nın da bu imkana sahip olsun isteyen Özer;“Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuarı ziyaretlerini sağlamak istiyoruz. Bütün bunlara ek olarak Afrika pazarına açıldık. Türk ticaret ateşelikleri açılmaya başladığı THY’nin direkt uçuş sağladığı bu pazarlardan alım heyetlerini de bu yılki ziyaretçi çalışmalarımıza ekledik. Fuar katılımcılarını Afrika’dan gelecek olan alım heyetleri ile bir araya getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. 11- 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT’e katılacak İzmirli firmalara KOSGEB desteğinin dışında finansal destek sağlayarak Türk firmalarının ticaret hacimlerine önemli bir ivme kazandıracak.” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Partner Şehir kavramının da önemini belirten Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer; “CeBIT süresince bizimle partner olan şehirler ile Almanya, Hindistan, Brezilya ve Avustralya’da düzenlenen dünyadaki tüm CeBIT’lere, önemli organizasyonlara bizim yanımızda yer alacak ve ekonomik olarak önemli çalışmalara imza atacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!