Güncelleme Tarihi:
Android işletim sistemli telefon ya da tabletinizin ayarlarını kişiselleştirmek için çok fazla kategori altında yer alan menülerde kaybolmak canınızı sıkabilir. Eğer cihazınızdan optimum performans, uzun batarya ömrü ve kolay bir kullanıcı deneyimi elde etmek istiyorsanız, bu yazımızdaki ayarlamaları mutlaka yapmanızı öneririz.
İşte; Yeni bir Android cihaz aldığınızda ilk yapmanız gerekenler...
1- Ekran parlaklığını kısmalısınız!
Akıllı telefon ve tabletlerde ekran parlaklığının fazla olması aynı oranda batarya kullanımına sebep olmaktadır. Yani ekran ne kadar parlak olursa o kadar çok batarya gücü harcanır. Bu durumdan kurtulmak ve bataryanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için ekran parlaklığını yüzde 50'nin altına düşürmelisiniz. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız otomatik ekran parlaklığını seçerek bu işlemi cihazın yapmasına izin vermelisiniz.
2- Arka planı beyaz renkli yapmaktan kaçının!
Eğer cihazınız AMOLED ekranlı ise beyaz arka plan seçtiğinizde batarya ömrü çok kısa olacaktır. Batarya ömrünü optimum düzeye çekmek ve daha fazla dayanmasını sağlamak için ekran arka planını siyah yapmalısınız. AMOLED ekranlarda siyah pikseller aydınlatılmasığı için harika bir batarya tasarrufu elde edilebiliyor.
3- Ana ekrandaki yeni uygulama kısayollarını kaldırın
Cihazınız yeni olduğu için ihtiyaç duyduğunuz ya da kullanacağınız bazı uygulamalar yüklü gelmeyebilir. Elbette ki Google Play Store'dan yeni uygulamalar indirerek bu eksikliği giderebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var.
Yeni indirdiğiniz uygulamaların kısayolları ana ekranınızı dolduracak. Bu kısayollardan kurtulmak için Menü > Ayarlar sekmesinden ''Ana ekrana kısayol ekle'' seçeneğindeki kutudan tik işaretini kaldırabilirsiniz. Böylelikle her indirdiğiniz yeni uygulamanın kısayolu ana ekranınıza eklenmeyecektir.
4- Telefonumu Bul özelliğini mutlaka aktif edin!
Akıllı telefon ya da tablet sahiplerinin en korktuğu şey, cihazlarını çaldırmak. Android cihazlarda böyle bir durum karşısında en büyük kurtarıcı ise 'Telefonumu Bul' özelliği. Android Device Manager sayesinde cihazınızdaki lokasyon takip özelliğini aktif edebilir, Google ayarlarında telefonunuzu kaydedebilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra android.com/devicemanager sitesi üzerinden telefonunuzun nerede olduğunu bulabilirsiniz.
indir.com tarafından hazırlanmıştır.