Akıllı Okul Projesi hayata geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı Okul Projesi hayata geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 15:45

Türkiye’de Akıllı Okul Projesi hayata geçiyor.

Türkiye’de Akıllı Okul Projesi hayata geçiyor. Vestel ve Doğa Koleji’nin yaptığı işbirliği ile başlayan proje kapsamında okullarda akıllı tahtalar olacak ve teknoloji sınıfları oluşturulacak. Ar-Ge birimleri ise eğitimde yeknoloji kullanımının geliştirilmesi konusunda inovatif çözümler geliştirecek.
 
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Özer Emekçiler, “Tekonoloji, eğitim alanını da yeniden yapılandırıyor. Okullar son teknolojiye uygun bir konseptle yenileniyor. Akıllı tahtalar ve teknoloji sınıflarının yanı sıra okulun tüm katlarında ve sınıf girişlerinde dijital bilgilendirme ekranları olacak” dedi. Doğa Koleji’ne ilk etapta 400 dijital ürün temin edeceklerini belirten Emekçiler, şöyle devam etti: “Gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesini hedefliyoruz. Yaptığımız işbirlikleri bu yaklaşımımızın bir sonucu. Yaşadığımız dünya hızla değişirken, öğrenciler de bu dönüşümü içselleştirmeli.”
 
Projeye öğrenciler danışmanlık yapacak
 
Protokolle birlikte Vestel ve Doğa Koleji Ar-Ge çalışanlarından oluşan on kişilik bir ekip eğitim alanındaki ürünlerin verimliliğini en üst seviyeye taşıyacak inovatif çözümler üretecek. Ekip 3 yıl boyunca biraraya gelerek, eğitim teknolojilerinin gelişmesi konusunda çalışma yürütecek.
 
Kolejin CEO’su Uğur Gazanker, Bahçeşehir Kampüsü’nde Google altyapı otomasyonu desteğiyle kullanılabilecek Android sistemini sağlayacaklarını belirtti. Gazanker, “Öğrencilerimiz teknoloji dersleri alacak. Sonrasında da projeye danışmanlık yapacaklar. Bu yıl Vestel Smart TV’ler üzerinden yayın hayatına başlayacak olan Doğa Web TV’de verilen dersler evden de takip edilebilecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!