Açıköğretim Lise Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? Açık Lise Aöl) Şifre Değiştirme Ve Yenileme

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim Lise Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım Açık Lise Aöl) Şifre Değiştirme Ve Yenileme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:48

Açık lise, öğrencilerin sisteme giriş yapabilmesi için öğrenci numarası ve AÖL şifresi kullanması gerekir. İlk kayıt açtırdıktan sonra halk eğitim merkezleri tarafından, AÖL şifresi verilmektedir. Ancak bu şifreler, geçici olarak sisteme erişimi sağlamaktadır. Bundan dolayı kayıt açtıktan sonra mutlaka şifrenin değişmesi gerekir. Sizler için AÖL şifre değiştirme ve yenileme hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

  AÖL şifresi değiştirmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Kullanıcılar bu iki yöntem ile rahatlıkla şifre değiştirme işleminde bulunabilirler. 

 Açık Öğretim Lise Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? 

 AÖL şifresi ile öğrenciler sınavlarına online olarak giriş yapabilir, notlarını inceleyebilir ve ders seçimlerini gerçekleştirebilirler. AÖL şifresi ile birlikte bütün işlemler kısa süre içerisinde otomatik olarak artık sistemden halledilebilir. Açık Öğretim Lisesi sınavlarına girebilmek için ya da sınav hakkında bilgi almak için AÖL sitesine girerek öğrenci numarası, TC kimlik numarası ve şifre ile birlikte giriş yapılması gerekmektedir. Ancak sistemin atadığı şifrelerin değişmesi gerekmektedir ya da şifrenizi unutmanız halinde yeni bir şifre temin edilmelidir. AÖL şifresini tekrar uygulamak için deneyebileceğiniz yöntemler ise şöyledir;

Haberin Devamı

 Halk Eğitim Merkezine başvuruda bulunabilirsiniz. 

444 0 632 numaralı iletişim merkezini arayarak şifre değişiminde bulunabilirsiniz. 

Açık Öğretim Lisesi sayfasına girerek, online olarak şifre değiştirme işleminde bulunabilirsiniz. 

Açık Lise Şifre Değiştirme 

 Açık Öğretim Lisesi kaydı sırasında, ilk olarak öğrencilere geçici şifreler sistem tarafından atanmaktadır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra bu geçici şifreyi değiştirerek, kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz. Bunun için AÖL sayfasına girerek, kullanıcı işlemleri bölümüne giriş yapınız. Sonrasında şifreyi değiştir sekmesine giriniz. Önceki şifrenizi giriş yapınız, sonrasında ise yeni şifrenizi oluşturunuz. 

 AÖL Şifre Yenileme 

 AÖL öğrenci giriş sayfasına girerek, eğer şifrenizi unuttuysanız, şifremi unuttum bölümüne giriş yapınız. Sonrasında karşınıza çıkan güvenlik kodu, öğrenci numarası veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve telefon numaranızı giriniz. Doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olacak şekilde giriniz. Şifre yenileme işlemi sırasına annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harflerini giriniz. Tüm bu işlemlerden sonra şifreniz tamamen yenilenecektir. AÖL şifrenizi değiştirebileceğiniz diğer bir yöntem ise şöyledir; 

Haberin Devamı

AÖL şifrenizi değiştirmek için, ALO 147’yi arayınız. Sonrasında ise operatöre şifrenizi unuttuğunuzu beyan ediniz. Yeni şifre talebinde bulunarak, şifrenizi değiştiriniz. ALO 147 çağrı merkezi, öğrencilere 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Bir diğer işlem için ise 444 0 632 numaralı hattı arayarak, size sorulan güvenlik sorularını cevaplayınız. Sonrasında ise şifre değiştirme işlemini talep ederek, şifrenizi değiştiriniz.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!