9 dolara bilgisayar!

Güncelleme Tarihi:

9 dolara bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 09:42

İlk bakışta onu pek bir şeye benzetemeyebilirsiniz ama o aslında, 9 dolarlık minik bir bilgisayar!

Haberin Devamı

Küçük bir devre kartının bir PC gibi çalışmasına aslında çok yabancı değiliz; Raspberry Pi bize bunun gerçek olabileceğini göstermişti. Sadece 25 dolara satılan Raspberry Pi bugüne kadar rakipsizdi ancak şimdi, ciddi bir rakip geliyor.

'MONİTÖR, FARE VE KLAVYESİ YOK'

Kickstarter üzerinden fon toplamaya başlayan CHIP isimli minik devre, basit bir bilgisayarın yapabileceği hemen her şeyi yapabilecek. Örmeğin CHIP ile internette gezebilir, ofis yazılımlarını çalıştırabilir ya da basit oyunları oynayabilirsiniz. Tabi bunun için, öncelikle CHIP’e bir işletim sistemi kurmanız gerekiyor.

9 dolara bilgisayar
'Robot sevgili' dönemi başlıyor


CHIP, sadece bir devre kartı ve beraberinde monitör, klavye, fare gibi bileşenler gelmiyor. Ama buna şaşırmamak lazım; zira CHIP sadece 9 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

CHIP üzerinde 1GHz işelmci, 512MB RAM ve 4GB depolama alanı bulunuyor. Eğer Kickstarder’da yeterli fon toplanabilirse, cihazın bir de mobil sürümü geliştirilecek ve bu sürümde, küçük bir ekran ve kontrol tuşları da bulunacak. Böylece CHIP, küçük bir el bilgisayarı olarak da görev yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!