Güncelleme Tarihi:
Geçtiğimiz Ağustos ayında NASA tarafından fırlatılan Parker Solar Probe adındaki Güneş inceleme uydusu fırlatıldıktan sonra Güneş'e en çok yaklaşan uzay aracı oldu.
Geçmişte Helios 2 adındaki güneş uzay aracı güneş yüzeyine 42.73 milyon kilometre kadar yaklaşmıştı. 15 Ocak 1976 yılında fırlatılan bu aracın o döneme göre çok önemli bir rekora imza atmasının ardından 42 yıllık rekoru pazar günü itibarıyla Parker Solar Probe adındaki araç egale etti.
Parker Solar Probe isimli araca 1.5 milyar dolarlık harcama yapan NASA, bu aracın 2025 yılına kadar 24 kez yakın geçiş yapmasını beklediklerini belirtti. Gerçekleşen projenin yöneticisi Andy Dreisman konu hakkında açıklamalarda bulundu. "Solar Probe'u fırlatalı yalnızca 78 gün oldu ve bugün itibarıyla Güneş'e en çok yaklaşan uzay aracı rekorunu elimize geçirmiş durumdayız. Ekibimiz için gerçekten de çok gurur verici bir an." dedi.
Parker Solar Probe aracının güneş yolculuğuna başlamasıyla "Güneş'in dış atmosferi (taç küre) neden yüzeyinden çok daha sıcak?" ve "Güneş rüzgarlarının yüklü parçacıklarını tam olarak hangi etken bu inanılmaz hızlara çıkarıyor?" sorularının cevap bulması bekleniyor.
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR