1.5 milyon sesli imza

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyon sesli imza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 11:29

Turkcell'in geçen yıl hizmete sunduğu "Sesli İmza" uygulaması, 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı.

Haberin Devamı

Sesli imza uygulaması Turkcell müşterilerinin, çağrı merkezini aradığında, işlemlerini daha hızlı ve maksimum güvenlikle bitirmesini hedefliyor. Kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymadan,  anne kızlık soyadınızın 3. ve 5. harflerini artık geçmişte bırakıyor.
 
1,5 milyon kullanıcı; 3,5 milyon işlem
 
Uygulamanın hizmete geçtiği günden bu yana, bireysel ve kurumsal müşteriler olmak üzere toplam 1,5 milyondan fazla aktif sesli imza kaydı alındı. Yine bir yıl içinde bireysel ve kurumsalda 3,5 milyona yakın ses imza onayı alındı.
 
Görüşme sürelerini 20-40 saniye kısaltıyor

 
“Sesli imza” teknolojisi Turkcell müşterileri için; teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren konularda detaylı, ek sorulara gerek kalmadan yönlendirme sağlayarak, görüşme sürelerini bireysel müşterilerde 20, kurumsal müşterilerde ise 40 saniyeye kadar kısaltıyor.
 
“Sesli imza” ile kullanıcılar sesin parmak izinde olduğu gibi taklit edilemez ve kişiye özel biyometrik özelliklerini kullanarak işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor.
 
Sesli imzada sistem nasıl işliyor?
 
Sesli imza uygulaması; konuşanın kimliğini teşhis etmek için sesin biyometrik özelliğinin kullanılmasına dayanan bir teknolojiyle geliştirildi. Turkcell müşterilerinin, sesli imza bırakmak için hatlarından 444 0 532 Turkcell Müşteri Hizmetleri’ni aramaları ve Sesli İmza için Sesli Yanıt Sistemi yönlendirmelerini takip ederek 3 defa “Turkcell beni sesimden tanır” cümlesini söylemeleri yeterli.
 
Bu teknolojiyle alınan  ses örneği sisteme kaydediliyor. Bir Turkcell müşterisi, müşteri hizmetlerini aradığında, sisteme kaydedilen sesle karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılıyor.
 
Grip olduğunuzda da sesinizi tanıyor
 
Sesli imza uygulaması, sizi grip olduğunuzda da sesinizden tanıyor. Sesinizi bir cihaza kaydederek arasanız ve bunu teyitten geçmek için kullansanız sizin cihaza kaydedilen sesinizi de gerçek sesinizden ayırabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!