Tekbilek'ten İspanya'da sufi müzik ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Tekbilekten İspanyada sufi müzik ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2005 14:34

ABD'de yaşayan ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek bir dizi konser vermek için geldiği İspanya'da, başta Madrid ve Barcelona olmak üzere birçok kentte 'sufi' müziği ağırlıklı konserler verdi. Kendilerini 'sufi' müziğinin ritmine bırakan İspanyollar, ney, kanun, gitar ve darbuka gibi enstrümanların kullanıldığı parçalarla unutulmaz anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Kültürler arasında etkileşimi ve barışı hedefleyen Ömer Faruk Tekbilek Barcelona'da dün verdiği konsere Yunus Emre'den seçtiği ilahilerle başladı. Ömer Faruk Tekbilek'e kanunda Hasan Işıkkut, klavyede Pablo Vegara, gitarda Robert Gomez, perküsyonda River Guerguerian ile Seido Salfosky eşlik etti.
 
Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir, tef gibi enstrümanları büyük bir ustalıkla kullanan, albümlerinde Yunanistan, İsrail, İran ve İspanya gibi birçok farklı ülke müzisyenleriyle çalışan Tekbilek bugüne kadar dünyanın pek çok büyük kentinde konser verdi. Tekbilek, Doğu ve Batı ezgilerini ustaca harmanlayan tarzıyla dünya müzik sahnesinde önemli bir isim olarak anılıyor.
 
MÜZİĞİNİ 'SABIR AĞACI' OLARAK GÖRÜYOR
 
Adana'da dünyaya gelen Ömer Faruk Tekbilek'in müziğinin temel taşını 'sufi' müziği oluşturuyor. 15 yaşında geldiği İstanbul'da tanıştığı neyzen Aka Gündüz Kutbay ona ilham kaynağı olmuş. 1976 yılından bu yana ABD'de yaşamını sürdüren sanatçı farklı tarzda müziklerle tanıştıkça, adına 'sabır ağacı' dediği kendi tarzını yaratmış.
 
Sanatçı kendi albümlerinin yanı sıra Don Cherry, Karl Berger, Ginger Baker, Ofra Haza, Peter Erksine, Trilok Gurtu, Simon Shaheen, Bill Laswell, Mike Manieri, Michael Askill, Arto Tunçboyaciyan, Nusrat Fateh Ali Khan, Jai Uttal, Hossam Ramzy ve Glen Velez başta olmak üzere bir çok usta müzisyenle çalışmalar yaptı.
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!