Tek ülke tek yürek

Dünya Kupası tarihinin en dramatik yarı finallerinden biri oynanıyordu 3 Temmuz akşamı Napoli’de..

Haberin Devamı

Akdeniz’in güzel şehri sanki ikiye bölünmüştü.. Yarısı kendi ülkelerinin milli takımını destekliyor, diğer yarısının kalbi Maradona’yla birlikte atıyordu.. 120 dakika berabere bitmiş sıra penaltılara gelmişti.. Belki de ilk kez bir organizasyona evsahipliği yapan ekip penaltılarda tedirgindi.. Rakip alkışlanıyor, kendi oyuncuları ıslıklanıyordu.. Arjantinli Goyicoechea, Donadoni ve Serena’nın penaltılarını kurtarıyor, İtalya kendi ülkesinde ama Maradona’nın şehrinde İtalya 90’a gözyaşları içinde veda ediyordu..

Kaptana bu yapılır mı?

Dün gece Emre topun başına geldiğinde o maçı hatırladım.. Dünkü maç Kazakistan, Azerbaycan ve Almanya maçlarının bir provasıydı aslında.. Sadece oyuncular açısından değil.. Arena da denendi dün, Arena’daki taraftarın tutumu da.. Ne nedenle, ne sevgisizlikle, ne antimilliyetçilik duygularıyla olursa olsun bir takıma, bir ülkeye, bir kaptana bu yapılır mı? O kaptanın 2002 Dünya Kupası’ndan başlayarak bu ülkeye verdiklerinin farkında mısınız? Galatasaray’ın UEFA ve Süper Kupa serüvenindeki katkılarını, mücadelesini yok sayabilir misiniz? Yanlışları çok Emre’nin.. Protestoları da hak etmiş olabilir, eski takımının taraftarlarından.. Ama bunu sahaya ısınmaya çıktığında yaparsınız, topu aldığı 2-3 pozisyon yapar mesajı verirsiniz.. Penaltı atarken Estonyalı mısınız, yoksa başka bir ülkenin vatandaşı mı? O golü Emre attığı için üzülenler, aynı gollerden biri bizi finallere götürür, orada şampiyon yaparsa bu ülke için gurur duymayacak mı?

Tek Milli Takım var

Haberin Devamı

Bizi bu kadar öfkeli yapan herkese sesleniyorum, kendi payımı da ekleyerek.. Millitvekilinden başsavcısına, siyasi yazarından şovmen yorumculara, amigosundan polisine, askerinden köylüsüne kadar herkese.. Bu ülkenin nasıl tek bir bayrağı, nasıl tek bir haritası, nasıl tek yürek bir Anadolu’su varsa, tek bir Milli Takımı vardır.. Milli maçta kulüpçülük yapılmaz.. Milli formalar giyilir, ülke bayrakları sallanır, milli marşlar okunur ve tek yürek olunur. Dünya Kupaları’nda da, Avrupa Şampiyonaları’nda da bu ruhu yakalayan takım başarıya ulaşır.. İspanya taraftarı, “Aman Villa atmasın, aman Puyol kurtarmasın” demez.. Sevmese de demez.. Çünkü bayrağını en yukarıda görmek için “birlik” olunması gerektiği öğretilmiştir ona.. O okullarda..
Ve futbol.. Skoru beğenmemek mümkün değil.. Emre-Arda-iki Selçuk’un paslaşmalarını, Kazım’ın ofansif katkısını.. Ama ya savunma.. Çok ağır, çok açık veren bir savunmamız var.. Dünya hızlı oyuncu üretirken biz hala “ağır roman” okuyoruz.. İsim vermenin anlamı yok.. Ama bir takım ağır dört oyuncuya sahipse, zayıf bir rakip karşısında dört pozisyon veriyorsa, hızlı bir takımsa karşısında dörtlük de olabilir..

Haberin Devamı

BEĞENDiM
Mehmet Ekici ve Gökhan Töre’nın takıma yaptığı pozitif katkısını..

BEĞENMEDiM
Frikik tekniği iyi olmayan Burak’ın Trabzonspor’da olduğu gibi frikikleri kötü kullanmasını..

DİKKAT

Arena akustik açısından dünyanın en iyi statlarından.. Seyirciyi iyi organize edersek çok büyük bir silah olur..

Yazarın Tüm Yazıları