Tek rakamlara takıntılı şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Tek rakamlara takıntılı şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2011 00:14

Kimi sporcular beklenenler, kimileri de bilinmeyenler.

Haberin Devamı

Beijing 2008 Oyunları’nın kralı, kimilerine göre tartan pistte 100, 200 ve 4x100 bayrakta 3 dünya rekorlu 3 altın madalyalı sprinter Jamaikalı Usain Bolt, kimilerine göre de havuzdan 8 altınla çıkan yüzücü Michael Phelps idi.
Kralı havuzdan çıkaranlara göre Kraliçe de havuzdan çıkan 400 ve 800 metrenin dünya rekortmeni Rebecca Addington idi.
Londra, Bolt ve Phelps’den başka başta sarışın, iri mavi gözlü, 1.79 boyunda, 1989 doğumlu, 70 kiloluk İngiliz güzeli Rebecca Addington’u bekliyor. Ancak bu yüzücü kızı İngiltere’de kimse Rebecca Addington diye değil, kısaltılmış ‘Becky’ adı ile tanıyor.
Becky’nin insanı bağlayıcı gülüşü yanında zihinsel bir sorunu var. İlim adamlarının teşhisine göre Becky “Obsessive Compulsive Disorder” adlı zihinsel bozukluktan muzdarip.
Bu zihinsel bozukluğun halk dilindeki tarifi “Takıntı” hastalığı. Becky, kafayı tek rakamlara takmış. Sabah saati örneğin 5 veya 7’ye kurmuş ise uyanamıyor. 6 veya 8’e kurmuşsa zili pekala duyup uyanabiliyor. Yarışlarda tek rakam olan 1, 3, 5, 7 sayılı kulvarlara düşmüş ise ilk elemeleri geçmekte bile zorluk çekiyor. Eğer 2, 4, 6, 8’inci kulvarlardan birinde yarışıyorsa Becky’e yetişebilene aşk olsun.
Becky’yi Londra oyunlarına havuzdaki antrenörleri hazırlarken başka bir ekip de (psikologlar) ilgi ile bu yüzücünün gelişmesini takip ediyorlar. Psikologların gözlemledikleri tedavi yöntemi çok ilginç; Becky kendiliğinden her gün yüzlerce parçaya bölünmüş bir resmi parçaları yan yana getirerek yapmaya çabalıyor. Psikologlar puzzle denen bu yap-boz oyunu ile zihindeki takıntıyı kendiliğinden tedavi ettiğini ileri sürüyor. Bu boz-yap seanslarının uzaması nedeni ile antrenmanlara geç kalabilmesini de antrenörü hoşgörü ile karşılıyor, herhalde bugünlerde “Becky’ciğim 2012 çift rakamdır. Londra Olimpiyatları’nın da şampiyonluğu seni çifte Olimpiyat şampiyonu yapacaktır” demektedir.

Haberin Devamı

Yılan yetiştiren sırıkla atlamacı

LONDRA’nın garip hislerle beklediği bir başka sporcu da Amerikalı sırıkla atlayıcı Jeff Hartwig.
6 metreyi geçebilen bir avuç insandan biri olan Jeff Hartwig 6,03 m. ile Amerika rekorunu elinde tutmaktadır.
Jeff, bir acayip iş yapmaktadır. Karısı Karol ile yılan yetiştirmektedir. Özellikle Boa ve Pyton türü yılanları üretmekteler. Yılanlarının yumurtalarına itina gösterip gözlerini yılan yavrularının üstünden eksik etmemektedir. Kendi web sitesinde de hem kendisinin atletik bilgileri hem de ticari yılan satış bilgileri bulunmaktadır.
Jeff müsabakalara katılmak için tertip komitelerine “Yılanları getirmeme müsaade ettiğiniz takdirde yarışırım” diye şart koşmaktadır.
Londra’ya yabancı ülkelerden kedi, köpek, kuş gibi ehli ev hayvanları bile sokulması yasaktır. Getirmekte ısrar edenlerin bu sevgili evcil hayvanları 6 ay süre ile karantinada tutulmaktadır. Kuduz korkusu İngiliz halkını bu koşulları en haşin biçimde uygulamaya zorlamakta.
Jeff Hartwig Amerika takımı ile gelmeye hak kazanırsa bakalım “İlle de yılanlarım” diye diretebilecek mi?..

Haberin Devamı

Tufte 3’ler kulübüne Londra’da girecek mi?

KÜREK yarışlarında -tabiri caiz veya deyim yerinde ise- Kırkpınar Başpehlivanlığı gibi en önemli şampiyon tek çifteyi kazanandır.
Olimpiyat tarihinde, daracık ve upuzun teknede tek başına yarışan kürekçiler arasında sadece 2 kişi, 3 Olimpiyatta 3 defa sırtısıraya şampiyon olabilmiştir.
Bunların ilki Rus Vyeslav İvanov’dur. 1956 Melbourne, 1960 Roma ve 1964 Tokyo Olimpiyatları’nda Tek Çiftede altın madalyaların sahibi olmuştur.
İkincisi de Finlandiyalı Pettri Karppinen’dir. 1976 Montreal, 1980 Moskova, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda 3 kez birinci olan Karppinen’den başka hiçbir kürekçi aynı başarıyı gösterememiştir. Tomas Lange adlı Doğu Alman kürekçi 1988 Seul ve 1992 Barselona Olimpi-yatları’nın Tek çifte şampiyonu olarak 2 altın madalyayı almışsa da 1996 Atlanta da üçüncülükte kalıp şampiyonluğunu üçleyememiştir.
İvanov ve Karppinen, “Üçler” kulübüne katılabilme şansına sahip Norveçli Tek Çifteci Olaf Tufte’yi Londra’nın Thames Nehri beklemektedir. Bakalım 2004 Atina ve 2008 Beijing’in altınını kaldıran Tufte, Londra Oyunları’nda üçüncü altının alabilecek mi?...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!