Tarsus yarı maratonun birincisi Kenyalı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus yarı maratonun birincisi Kenyalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2006 14:14

Uluslararası Tarsus Yarı Maraton'unda erkeklerde 1.02.21'lik derecesiyle Kenyalı Patrick Makavya, bayanlarda ise 1.11.36'lık dereceyle Etiyopyalı Letay Negasha Hadish birinci oldular.

Haberin Devamı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Berdan Tekstil A.Ş ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü yapılan 21 kilometrelik Tarsus Yarı Maratonu koşuldu.

Yerli ve yabancı 1315 sporcunun katıldığı maratonda erkeklerde birinciliği 01.02.80’lİk derecesiyle Kenyalı Patrick Musyoki elde etti. Yarı Maratonda ikinciliği 01.03.00’lık derecesiyle yine Kenyalı Simon Kasimli, üçüncülüğü ise 01.03.39’luk derecesiyle Etiyopyalı Jadissa Gurmu Begeme kazandı.

Bayanlarda ise 01.12.00’lık derecesiyle Etiyopyalı Letay Negashe Hadish birinci, 01.12.03’luk derecesiyle Kenyalı Cathy Mutwa ikinci, 01.12.18’lık derecesiyle Rus Julia Gromıva ise 3. oldu.

Erkeklerde ilk 10’a giren atletlere 3000 ile 250 dolar arasında ödül verilirken bayanlarda ilk 6’ya girenler de 3000 ile 500 dolar arasında para ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Maratona, Etiyopya, Kenya, Fas, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Moldova, Rusya, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan olmak üzere 14 ülkeden 20 erkek, 10 bayan toplam 30 yabancı sporcu katıldı.

HALK KOŞUSUNA 4000 BİN KİŞİ KATILDI

Maratonun halk koşusuna Başta Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Jandarma Komutanı Yzb. Coşkun Sel, eski atlet İsmail Akçay olmak üzere yaklaşık 4000 kişi katıldı. Saat 09.30’da Kültür Sanat Sokağında start alan maratonda sporculara Tarsus’un tarihi ve turistik yerleri güzergah olarak belirlendi. Halkın büyük ilgisini çeken maratonda vatandaşlar, sporculara destek verdi. Maraton start alanında çeşitli standartlar açıldı.

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Yarı Maratonu’nun Tarsus’u tanıtma hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, "Bu maraton ile yıllar boyu sürecek ve Tarsus’u uluslararası alanda tanıtacak bir etkinlik amaçlamıştık. Bugün görüyoruz ki hayallerimiz gerçekleşti. Dünyanın her tarafından sporcular maratona katıldı" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hedeflerini Tarsus’u dünya kenti olarak tanıtmak olduğunu bu maratonla hedeflerine vardıklarını söyledi. Başkan Kocamaz, Maratonun büyük ilgi gördüğünü bu yılda Tarsus’u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

KOLTUK DEĞNEĞİ İLE 6 KM KOŞTU

Maratona katılan ve 6 kilometreyi koltuk derneği koşan özürlü Yavuz Şap maratonu izleyen tarafından büyük alkış aldı. Yavuz Şap 21 yıldır 5 kıtada koştuğunu belirterek koltuk dernekleriyle kendi konumda olanlara bir mesaj verdiğini söyledi.

Daha sonra ise dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreninde sonra Firdevs ile Ahmet Mercan konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!