Taraftarımız Kaka'yı beklemesin

Güncelleme Tarihi:

Taraftarımız Kakayı beklemesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 01:33

“Fatih Hoca, Kaka ile ilgili isteğini dile getirirken herhalde, Sneijder ve Diego’dan daha iyi bir oyuncuyu takımda görme arzusunu tarif etti.”

Haberin Devamı

REAL Madrid’in yıldızı Kaka Leite’nin Galatasaray’a geleceği iddialarına sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal son noktayı koydu; ‘Kaka’yı transfer etmeyeceğiz.’

Sivasspor karşılaşması sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Terim düzenlenen basın toplantısında, “Evet başkan bana ‘Diego mu, yoksa Sneijder mi’ diye sordu. Ve ben ikisine hayır, Kaka’ya evet’ dedim” ifadelerini kullanmıştı.

‘Real Madrid hiç istekli değil’

İşte yaşanan gelişmelerin ardından Başkan Ünal Aysal, Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı. Dilerseniz Aysal’ın, Kaka iddialarına koyduğu son noktayı kendi ağzından dinleyelim:

- Kaka olabilseydi geçtiğimiz transfer sezonunda olur ve Galatasaray’a imza atardı. Şu anda Kaka, takımında oynuyor ve Real Madrid’de mutlu. Ne futbolcu, ne de Real Madrid bu transfer için istekli değiller. Ve bu isteği Fatih Hoca dile getirirken herhalde Wesley Sneijder ve Diego’dan daha iyi bir oyuncu istediğini tarif etmek istemiş. Yani Kaka Leite tarzında, ancak bahsedilen diğer iki futbolcudan çok daha iyisi.

Haberin Devamı

Galatasaray’a gelmek istemiyor’

Ocak ayında Kaka’nın transferi, iki önemli nedenle mümkün olamaz. Birincisi Kaka, Real Madrid’den ayrılıp G.Saray’a gelmek istemiyor ve kulübü bırakmıyor. İkincisi de Kaka Leite’yi, statü gereği Şampiyonlar Ligi’nde oynatamıyoruz.

- Özetle Kaka, artık programımızda değil. Ve böyle bir transfer beklentisi ile taraftarımızı ve basını meşgul etmek istemem. Ancak ileride Fatih Hoca’nın Real Madrid ile olan iyi ilişkilerini de devreye sokup bu oyuncuyu alma isteği ve Şampiyonlar Ligi’nde oynatma imkanı oluşabilir. O zaman biz de Galatasaray Yönetimi olarak gerekli tüm imkanlarımızı seferber ederiz.

Terim ne demişti ?

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, önceki gün oynanan Sivasspor karşılaşması sonrası, “Başkanımız Ünal Aysal bana Sneijder mi, Diego mu” diye sordu. Ben de ona ‘İkisi de değil, Kaka...’ diye
cevap verdim” demişti.

LA Galaxy iddiaları

G.SARAY’ın sezon başında transferini gerçekleştiremediği Real Madrid’li Kaka’nın adı son dönemde Los Angeles Galaxy ile anılmaya başlandı. Madrid’de sıkıntılı bir süreç geçiren Brezilyalı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ocak ayında ayrılabileceğinin sinyallerini vermişti. G.Saray’ın tekrar devrede olmaması sebebiyle Kaka’nın LA Galaxy’ye daha yakın olduğu yorumları da yapılmaya başlandı.

GÜNÜN SORUSU

Haberin Devamı

HÜRRİYET yazarları, ‘Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in neden Kaka’yı istediği’ sorusunu cevapladı...

Kimseyi almazdım

Erman Toroğlu

KAKA’yı herhalde takım dengelerini göz ettiği için istiyor. Kaka, daha çok ileriye dönük bir futbolcu. Galatasaray’da herkes içeriye doğru oynuyor. Melo, savunmaya yönelik, Selçuk da eski Selçuk değil. Hücuma dönük bir isim arıyor. Engin’i denedi o bölgede, Engin de her an atılabilecek bir oyuncu. Ben olsam; şu anda takıma kimseyi almam. Bir tek sol bek ihtiyacı varsa, o kadar.

Yapıya gayet uygun

HAKAN ÜNSAL

HOCANIN genel felsefesini düşünürsek; kazanmaya yönelik çabuk ve hızlı olmak. Kaka da bu yapıya uyan bir futbolcu. Ara pası atabilen, kaleye dikine çok çabuk giden, şut atan bir futbolcu. Aynı zamanda takımda Amrabat, Umut ve Aydın gibi hızlı futbolcular da var. Fatih Terim’in oyun yapısına uygun olduğu için Kaka ismi daha önde.

Haberin Devamı

Baskı için istedi

ALTAN TANRIKULU

Aslında açıklama çok ilginç bir zamanda yapıldı. Terim, kamuoyu baskısı yaratarak, yönetimin Kaka’yı almasını istedi. Hem de Fenerbahçe maçı öncesinde yapması çok ilginç. Sneijder ve Diego, önemli iki oyuncu ama takımda yıldız çatışmasına neden olabilir. Kaka, ofansif anlamda büyük silah. Bunun ötesinde ürün satışı ve taraftarın stadı doldurması açısından takıma moral verir.

Yüksek kalite

İLHAN SÖYLER

SNEIJDER’in adı daha önce Hollanda Milli Takımı’nda çeşitli sorunlarla anılmıştı. Uzun süredir de oynamıyor olması dezavantaj. Diego da, bir tek geçen sezon Atletico Madrid’de başarılı olabilmişti. Ancak Kaka, Galatasaray’ın Avrupa hedeflerini gerçekleştirmesini sağlayacak kaliteye sahip bir isim. Terim’in Kaka’yı isteme sebebi budur.

Haberin Devamı

Şartlara uyum sağlar

İLKER YASİN

DAHA şahsiyetli, daha kaliteli bir isim olduğu için istedi. Fatih Terim’in istediği oyun tarzına sahip olduğu için istiyor. Kaka, mesafe kat eden, defansın arasına iyi giren ve son vuruşları da çok iyi olan bir futbolcu. İstemesinin asıl sebebi, şartlara ayak uydurabilecek bir isim olduğu için istiyor. Galatasaray’a çok katkı vereceğini düşünüyor. Sorunsuz bir isim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!