"Tam kadro oynasaydık şampiyon olurduk"

Güncelleme Tarihi:

Tam kadro oynasaydık şampiyon olurduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2012 00:00

F.Bahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, Sekizli Final organizasyonunu hak ettikleri yerde tamamlayamadıklarını söyledi.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde namağlup olarak Sekizli Final'e gelen ve şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak gösterilmesine karşın 4. sırada organizasyonu tamamlayan Fenerbahçe'de büyük üzüntü yaşanıyor.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, Sekizli Final organizasyonunu hak ettikleri yerde tamamlayamadıklarını düşündüklerini kaydederken, özellikle Penny Taylor'un Galatasaray Medical Park'la yaptıkları grup maçında sakatlanmasının kendileri için çok büyük şanssızlık olduğunu vurguladı.

Penny Taylor'ın sakatlığının tüm takımı olumsuz etkilediğini söyleyen Akın, “Ancak diğer oyucularımız da ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Bizim hep hayalimiz Dörtlü Final'e kalmaktı ancak bu sene sistem değişti ve Sekizli Final oldu. Bu sene aslında ilk 4'e girmeyi başarmış olduk. Biliyoruz ki tam kadro sahada olsaydık, şu anda Avrupa şampiyonuyduk. Bu nedenle de tüm oyuncularımız, tüm ekip çok üzgün” diye konuştu.

“Gönül isterdi ki kupayı alalım”

Didem Akın, her şeye rağmen güzel bir turnuva olduğunu belirterek rakiplerin bu kulvarda ciddi tecrübeleri olduğuna dikkati çekti.

“Gönül isterdi ki kupayı alalım” diyen Akın, “Genel olarak bakıldığında hepsinden daha iyi takım olduğumuzu biliyoruz. Bu en acı olan şey. Sıralamaya bakıldığında ise Avrupa'nın 4. takımıyız. İlk kez yaptık. Diğer takımlar çok daha tecrübeli. Ros Casares, UMMC Ekaterinburg, Sparta&K Moskova öyle. Önceden yaşamış oldukları tecrübeler, elde ettikleri başarılar var. Bu bizim ilk tecrübemizdi ve inşallah gelecek yıllarda şampiyon olmayı başaracağız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!