Tam bir futbol ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Tam bir futbol ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 00:00

Şampiyonlar Ligi'nde Shaktar Donetsk'i eleyen Barcelona ile Tottenham'ı saf dışı bırakan Real Madrid'in yarı finalde eşleşmesiyle 18 gün içerisinden 4 kez El Clasico izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Futbolseverler tarafından merakla beklenen El Clasico maratonu geldi, çattı. İki İspanyol devi, Real Madrid ile Barcelona, 18 günde 4 defa karşı karşıya gelecek. İspanya 1. Futbol Ligi'nde 1 (La Liga), Copa Del Rey Finali'nde 1  (İspanya Kral Kupası) ve 2 kez de Şampiyonlar Ligi yarı finalinde mücadele edecek takımların hedefi 3 puan, 1 kupa ve Şampiyonlar Ligi finalisti olmak.

İLK HEYECAN CUMARTESİ GÜNÜ

Tam bir festival havasında geçecek El Clasico şenliğinde 16 Nisan Cumartesi günü, başkent ekibi, Katalan devini Santiago Bernabeu'da ağırlayacak. La Liga'nın ilk yarısında Barcelona'nın 5-0 üstünlüğüyle biten müsabakanın rövanşı olarak nitelendirilen ve TSİ 23.00'de oynanacak maç öncesinde, 80.354 kişi kapasiteli Santiago Bernabeu'da tüm biletler satılmış durumda. La Liga'da oynadığı son maçta Almeria'yı 3-1 mağlup eden Barcelona, 84 puanla zirvede yer alıyor. Athletic Bilbao'yu 3-1 yenen, Real Madrid ise Katalan rakibinin 8 puan gerisinde 76 puanla 2. sırada bulunuyor.

İKİNCİ HEDEF İSPANYA KRAL KUPASI

Barcelona ile Real Madrid arasındaki ikinci El Clasico heyecanı İspanya Kral Kupası'nda (Copa Del Rey) yaşanacak. Finalde karşılaşacak iki dev ekip, 20 Nisan Cumartesi günü Mestalla'ya çıkacak. Katalan devi ile Madrid ekibi yetkilileri, TSİ 22.30'da oynanacak müsabakayı izlemek için rekor talepte bulundu. Mehmet Topal'ın da formasını giydiği Valencia'nın 53 bin kapasiteli Mestalla Stadyumu için Barcelona Kulübü üyelerinden 72 bin 767 kişi, Real Madrid'den de 44 bin 934 kişi bilet talebinde bulundu. İspanya Futbol Federasyonu her iki kulübe de 19 bin 714'er koltuk tahsis ederken, başkent ekibi aldığı biletlerin yüzde 75'ini, Katalan kulübü ise yüzde 68'ini üyelerine tahsis etme kararı aldı. Real Madrid ve Barcelona 21 yıl aradan sonra ilk kez İspanya Kral Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Bu kupayı daha önce Katalan ekibi 25 defa müzesine götürürken, Madrid kulübü 17 kez kazandı.

3. VE 4. SINAV DEVLER LİGİ’NDE

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final turunda rakiplerini saf dışı bırakarak bileti cebine koyan Real Madrid ile Barcelona, yarı finaldeki eşleşmede de kozlarını paylaşacak. 

EL CLASICO MAÇ PROGRAMI

16 Nisan Cumartesi - La Liga

23.00 Real Madrid-Barcelona (Santiago Bernabeu)

20 Nisan Çarşamba - Copa Del Rey

22:30 Barcelona-Real Madrid (Mestalla)

26-27 Nisan - UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final 1. maçı

21.45 Real Madrid-Barcelona (Santiago Bernabeu)

3-4 Mayıs - UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final 2. maçı

21.45 Barcelona-Real Madrid (Nou Camp)

Real Madrid - Barcelona serisi nasıl sonuçlanır?
4 maçı da Real Madrid kazanır
4 maçı da Barcelona kazanır
4 maç sonunda Real Madrid üstünlük sağlar
4 maç sonunda Barcelona üstünlük sağlar
2 maçı Real Madrid, 2 maçı Barcelona kazanır
4 maç da berabere biter
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!