"Tahkim kurulu idari mahkemenin kararını tanımıyor"

Güncelleme Tarihi:

Tahkim kurulu idari mahkemenin kararını tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 11:34

Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Tahkim Kurulu tarafından hakkında verilen 3 ay ceza kararının idare mahkemesince durdurulduğunu, ancak kurulun bunu tanımadığını belirterek, “Tahkim Kurulu da, Spor Genel Müdürlüğü de suç işliyor” dedi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmeleri “kurulmuş bir tezgah” olarak nitelendirerek, verilen cezanın haksızlık olduğunu söyledi.

“Haksız yere verilen ceza kurulu kararı var” diye konuşan Akyüz, “Burada haklıyız, mağdur olan biziz. Bizi mağdur eden bir tercüman.. Kasıtlı olarak bizi şikayet ediyor. Onun ifadelerine dayanılarak bize ceza veriliyor. Bizim ifadelerimiz hiçe sayılarak ceza veriliyor. Bunun ifadelerine dayanarak ve bizim ifadeleri de hiçe sayarak görev suçundan 3 ay ceza veriyorlar. Tahkim Kurulu bu kararı kaldırıyor, ama centilmenliğe aykırı hareketten dolayı, yani 33. maddeden dolayı tekrar 3 ay ceza vererek karara bağlıyor” diye konuştu.

Abdurrahman Akyüz, kendisi ile ilgili şikayet konusuna ilişkin şu bilgileri verdi:
“7-17 Ağustos 2011 tarihleri arasında Çin'de şampiyonaya gidiyoruz. Bizimle gelen tercüman daha önce Çin'de kalan ve oraları iyi bilen bir kişi. 12 Ağustos tarihinde kendisi görevini yapmıyor ve bize rest çekiyor. Bu tercüman, harcırah ve yolluklarını alıyor. 'Ben işi barıktım' diyerek, bizi terk ediyor. Biz Türkiye döndükten sonra Çin'de kalıyor. Daha sonra federasyona telefon ediyor. 'Benim dönüşüm, benim biletim ne olacak' diye soruyor. Yeni bir bilet alınması için federasyonu arıyor. Federasyondaki arkadaşlar da yanlış yaptığını ve özür dilemesi gerektiğini söylüyor. O da 'özür dilemem' diyor ve başkanı şikayet edeceğini belirtiyor. Kendisi biletini alarak, 22 Ağustos'ta Türkiye'ye dönüyor. Bizi suçlayıcı bir dilekçe yazıyor. Biz onu Çin'de bırakmadık. Bu arkadaş Çin'i çok iyi bir bilen şahıs.”

İdare Mahkemesinin kararı

Tahkim Kurulu'nun kararına ilişkin İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını ifade eden Akyüz, “İdare mahkemesi, Tahkim Kurulu'nun kararını durduruyor. Tahkim Kurulu 'bu kararı tanımıyorum' diyor. Tahkim Kurulu bunu tanımayarak suç işliyor. Spor Genel Müdürlüğü (SGM) de bize yazı gönderiyor. Bunlar da suç işliyor” dedi.

Akyüz, idare mahkemesinin kararları uygulanması gerektiğini belirterek, “Yarın istesem aday olabilirim. İki aday olarak müracaat ettik. Yarın karar vereceğim. Tek liste gireceğiz. 28 Şubat'ta da buna benzer şeyler yaşadık. Benzer şeyler bu kurumlarda da devam ediyor” diye konuştu.

Abdurrahman Akyüz, verilen mücadelenin Türkiye'de sporun gelişmesiyle alakalı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Wushu sporunun Türkiye'de ve dünyada gelişmesiyle ilgili oldukça mesafe aldık. Çok önemli işler başardık. Aynı şekilde bu çalışmalarımızı devam ettirmek üzere yolumuza devam ediyoruz. Böyle önemli başarılara imza atan şahsıma olan bu düşmanlığı anlamakta güçlük çekiyorum. Bu Türk milletine yapılan büyük bir yanlışlıktır. Adaylık konusunda sıkıntımız yok. Bu çalışmaları çekemeyen, baltalamak isteyen insanlar var. Bunların olması normal. Bizi engelleme adına, hukuk adına hukuksuzlukları kabul edemiyoruz.”

Akyüz, yarın yapılacak genel kurulda Mehmet Zeki Akıncı'nın da aday olduğunu hatırlatarak, adaylıkla ilgili son kararını yarın vereceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!