SuÅŸinin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

SuÅŸinin en iyi 10 adresi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Suşi, Japonların dünya çapında şöhrete sahip yemekleri. Çiğ balık, deniz mahsulleri, sebze, yosun yaprağı, haşlanmış pirinç kullanılarak yapılıyor. Türkiye’de de son yılların en popüler yemeklerinden. Japon veya Uzakdoğu restoranı olsun olmasın, pek çok mekanın bir köşesinde suşi bar bulmak mümkün.

 Suşi’nin yanında servis edilen, olmazsa olmaz üç öğesi var: Taze zencefil, wasabi ve soya sosu. Bizim acılara bile rahmet okutacak kadar keskin wasabi’yi yerken dikkatli olmak gerekiyor. Bu hafta jüri üyelerimiz Türkiye’de suşi yenecek en iyi 10 mekanı seçti.

EN Ä°YÄ°Â10

1. Miyako - Ä°STANBUL

1. Hai Sushi - Ä°STANBUL

2. Mori - Ä°STANBUL

3. Udonya - Ä°STANBUL

4. Wok - ANKARA

5. Vogue - Ä°STANBUL

6. Yutaka - Ä°STANBUL

7. Ninja - Ä°STANBUL

8. Home Store - Ä°ZMÄ°R

9. Ulus 29 - Ä°STANBUL

10. Sushico - Ä°STANBUL

MÄ°YAKO

Görmeden tatmak yok

Swissotel tarafından işletilen Miyako, bir Japon restoranı. Seksenden fazla Japon yemeğinin yanı sıra Akdeniz ve Marmara’nın taze balıkları, Japon şeflerin özel pişirme yöntemleriyle sunuluyor. Suşiler Japon şef Toshiake Obigane tarafından hazırlanıyor. Taze ve günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin mönüde "Nigiri" ve kurutulmuş yosuna sarılmış "Maki" çeşitleri sunuluyor. Miyako’da görmeden tatmak yok! Bu nedenle tüm yemekler gözlerinizin önünde hazırlanıyor ve anında, en şık şekilde sunuluyor. Pazartesi hariç 19.00-23.00 saatleri arasında açık. Miyako Restoran, servisi ve kaliteli mönüsünü 5 Star Diamond ödülü ile de tescilledi. 110 kişilik restoranda kredi kartı geçiyor. Yedi parçalık karışık bir suşi tabağının fiyatı 39 YTL. Bir tane hand roll 11 YTL. Tel: (212) 326 11 00 / 3305

HAI! SUSHI

Dönen servis sistemi


Elmadağ ve Kalamış’da şubesi olan Hai! Sushi Bar, İstanbul’un ilk hızlı suşi restoranı. Divan Otel bünyesinde faaliyet gösteriyor. Japonya’daki klasik suşi restoranlarında bulunan "dönen servis" sistemi ile hizmet veriyor. Yani restoranın ortasında sürekli dönen bir bant var. Müşteriler bunun etrafında oturuyor. Şef suşileri hazırladıkça bu bandın üzerine bırakıyor. Şefi Japon, ismi Kenji Kume. 15 çeşit nigiri, 21 çeşit maki, 4 çeşit gunkan, 6 çeşit handroll ve 6 çeşit sashimi olmak üzere toplam 52 çeşit suşi yiyebilirsiniz. Öğle servisi 12.00-15.00 arasında. Akşam servisi ise cuma ve cumartesileri 18.30-23.30, diğer günler 18.30-23.00 arasında. Alkolsüz içecek dahil kişi başı ortalama 40 YTL ödeniyor. Tel: (212) 315 55 15

MORI

Türk-Japon sentezi


Modern Japon mutfağını Türk damak tadıyla sentezleyerek sunan Mori, Akatlar Mayadrom Alışveriş Merkezi’nin içinde 2001’de açıldı. 2002’de Time-Out dergisinin düzenlediği yarışmada "En İyi Sushi" ödülünü aldı. Sashimi, nigiri, maki, temaki, gunkan gibi suşi çeşitlerini bulabilirsiniz. Mr. Hattori ise sadece burada bulabileceğiniz bir tür. Şef, Japon Ebina Osamu Yamada. Alkolsüz bir içecek ve suşi ile 50-60 YTL’ye doyabilirsiniz. Tel: (212) 351 64 65

UDONYA

Kişiye özel suşi


Taksim Point Hotel’in altındaki yeni yerine taşınan Udonya, geleneksel Japon lezzetlerini sunuyor. Adını 3 bin senede bir açan Hindistan’daki Udon çiçeğinin hikayesinden alıyor. Udon ayrıca, Japon erişteşi anlamına da geliyor. Tamamı Japon şefler tarafından hazırlanan suşilerin en önemli özelliği denizden yeni çıkmış kadar taze çiğ balıklarla hazırlanıyor olması. Eksi 85 derecede şoklanan balıklar taptaze saklanıyor. Suşi malzemelerinin tamamı Japonya’dan ithal. İsteğe göre kişiye özel suşi de yapıyorlar. Kredi kartı geçiyor. Çorba, iştah açıcı, tatlı ve çayın dahil olduğu bir suşi mönüsünün fiyatı 49 YTL. Öğlen servisi 12.00-14.30, akşam servisi 18.30-22.30 arasında. Pazar günleri kapalı. Okan Bayülgen ve Arman Kırım müdavimleri arasında. Tel : (212) 256 93 18

WOK

56 çeşit var


Yüksel Karaca’nın Ankara’da işlettiği Wok’un mönüsünde dünya ve Uzakdoğu mutfağından örnekler yer alıyor. Restoranın 56 çeşitten oluşan ayrı bir suşi mönüsü var. Suşi’yi Taylandlı aşçı bir çift yapıyor. Suşi mönüsü beş başlık altında toplanmış: Sushi Chef Style, Sushi Rolls and Handrolls, Special Rolls and Handrolls, Nigiri and Sashimi ile Mix Mönü. California Roll ve Crispy Roll en çok tercih edilenleri. Fiyatları 6 YTL. Wok’da suşi fiyatları 4-64 YTL arasında değişiyor. 12.00 - 15.00 ve 18.00 - 23.00 arasında suşi yapılıyor. Pazar günleri kapalı. Tel: (312) 446 19 92

VOGUE

Gece 01.00’e kadar servis


İstanbul Doors Restaurant Group bünyesinde bulunan ve 20 Haziran 1997’den bu yana Akaretler BJK Plaza’nın çatı katında hizmet veren Vogue, Japon restoranı olmamasına rağmen suşisi ile öne çıkıyor. 1999’dan bu yana içinde bir suşi bar var. 70 çeşit suşi bulabilirsiniz. İstanbul’un gece saat 01.00’e kadar servis sunabilen tek suşi barı. 13 yaşından beri mesleğin içinde olan Japon şef ve Japon suşi ustaları hazırlıyor mönüyü. Mekan kış aylarında 150, yaz aylarında 240 kişi kapasiteli. 12.00-02.00 arası hizmet veriyor. Pazar günleri 10.30 -16.00 arasında açık büfe brunch servisi de var. Tel: (212) 227 44 04.

YUTUKA

VOGUE Adını sahibinden alıyor


Altı yıl önce Hyatt Regency otelin yanında açılan Yutaka, otelden bağımsız bir Japon restoranı. 70 kişi kapasiteli. Japon mutfağının tüm özgün lezzetlerini tadabilirsiniz. Japon ve Türk işadamlarının, ünlü simaların tercih ettiği mekanda bir de suşi bar bulunuyor. Restoranın şahibi aynı zamanda deneyimli bir şef. Yutaka Okuda adlı şef, yıllarca Hilton gibi önemli otellerde çalışmış. İlk restoranını Romanya’da ikincisini ise Türkiye’de açmış. Suşi’yi Okuda ve onun yetiştirdiği Taylandlı şefler birlikte yapıyor. İstanbul’un en pahalı Japon restoranlarından biri olmaya aday. Yalnızca suşi yediğinizde kişi başı 100 YTL ödüyorsunuz. Kredi kartı geçiyor. Her gün 12.00-15.00 ve 18.00-23.00 arası açık. Tel: (212) 231 12 83

NINJA

Tarkan paket yaptırıyor


Ninja Restoran, on bir sene önce açıldı. Sahibi Yunus Akgün. Mekan 56 kişilik. İkisi Japon, ikisi Taylandlı dört aşçı bulunuyor. Başaşçı Tayland asıllı Toro Çan. Mönüde 300 çeşit suşi var. "Ben 301’inci çeşidi istiyorum" derseniz onu da yapıyorlar. Yeter ki siz ne istediğinizi söyleyin. Ninja’nın suşisini özel yapan şey, sosu. Diğer restoralar soya sosu getirirken, Ninja şefleri soya ile Japon sirkesini karıştırarak özel bir sos yaratıyorlar. Pazar günleri kapalı. Servis 12.00-23.30 arasında. Otoparkı var. Bir kişi ortalama 20-50 YTL arası hesap ödüyor. Erkan Mumcu, Sinan Çetin, Sertab Erener, Kaya Çilingiroğlu mekanın müdavimlerinden. Sezen Aksu ve Tarkan paket yaptırıyor. Yakın yerlere paket servisi var. Tel: (212) 237 23 28

HOME STORE

Yanında mutlaka sake


Alışveriş merkezi Konak Pier’in içinde bulunuyor. Sahibi işadamı Kamran Habif. Kışın 112, yazın 300 kişi kapasiteli. Her gün 10.00-02.00 arasında hizmet veriyor. Barında her türlü yerli ve yabancı içeceği bulmak mümkün. Taylandlı suşi ustaları Suttidet Srisang ve Sawai Suepprom tarafından hazırlanan suşiler lezzetleri kadar görüntüleriyle de dikkat çekiyor. Ton, somon, levrek, kalamar, yengeç, ahtopot, yağlı ton ve yılan balıklı gibi 50 çeşit suşi bulunuyor. Taneyle ya da set mönü alabilirsiniz. Fiyatları 4.50- 40 YTL arasında. Yanında sake de içebilirsiniz. Tel: (232) 441 93 12

ULUS 29

Barda atıştırmalık

İstanbul’un ünlü mekanlarından Ulus 29, mönüsünde dünya mutfağından örnekler sunan bir restoran. Suşi Asya Mönüsü kapsamında servis ediliyor. Japon restoranlarının aksine, Fransız restoranı atmosferinde suşi yeniyor. Aşçıları Japon. Geniş ve lezzetli suşi mönüsünü barda da atıştırabilirsiniz. Her gün 12.00-14.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında öğle ve akşam yemekleri için hizmet veriyor. Ancak suşi pazar günleri ve öğle yemeklerinde servis edilmiyor. 14 parçanın yer aldığı "Ulus 29 özel sushi mönü"nün fiyatı 50 YTL. Tel: (212) 358 29 29

SUSHICO

Zincir restoran


Sushico Chinese in Town’un; İstanbul Pera, Ataşehir, Suadiye, Levent İş Kuleleri, Nişantaşı, Koşuyolu, Kemerburgaz ve Ankara Arjantin Caddesi olmak üzere toplam sekiz şubesi var. Sahipleri Selim Yalın ve Baran Dumanoğlu. İlk olarak 1997’de Levent İş Kuleleri içinde açılan restoranın Nişantaşı şubesi iki yıl önce açıldı. Restoranda 30’dan fazla suşi çeşidi var. 12.00’de başlayan servis, cumartesi hariç 23.00’te bitiyor. Cumartesileri 23.30’a kadar sürüyor. Çağla Şikel, Beyazıt Öztürk ve Emre Altuğ gibi ünlü müdavimleri var. Cem Yılmaz ise paket müşterisi. Mönüler Çinli, Taylandlı ve Japon aşçılar tarafından aslına sadık kalınarak hazırlanıyor. Tane fiyatı 4.20-12.60 YTL, set mönü fiyatı 21.40-31.20 YTL arasında. Tel: (212) 234 98 80
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!