Sürpriz tartışmalar

Bugün Merkür akşamın ilerleyen saatlerinde Yay burcuna giriyor.

Felsefe, din, yasalar, yabancı kültürler ve uzak diyarları sembolize eden Yay burcunda akıl ve iletişimi sembolize eden Merkür’ün dolaşmaya başlaması düşüncelerin genişlemesine neden olacak. Üstelik Jüpiter ile uyumlu etkileşim içine girecek ve büyüyen düşünceler dikkatin belirli bir noktaya odaklanması zorlayacak. Bugün Merkür Uranüs’ü tetikliyor. Bu durum yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasına neden olabilir, aynı zamanda sürpriz tartışma ortamları da yaratabilir.

Şimdi anlama zamanı (3)

Çevremizdeki insanlara uyguladığımız baskının bir başka çeşidini kendi üzerimizde düşünerek uyguladığımız gibi düşüncelerimizin ötesine geçen davranışlarımızı tetikleyen gücün ne olduğunu da çözemiyoruz. Ve bütün bunlar hayatımızı zorlaştırıyor. Peki bu derece zor yaşamak zorunda mıyız?

Aslında, öğrenmek ve anlamak adına yaptığımız tüm çalışmalar sırasında düşünce sistemimizi oluşturuyoruz. Kendi düşünce sistemimizin tek sistem olduğunu ve bütün insanların aynı sistemle düşünüp anladıklarını kabul ettiğimiz için başka bir sistemle karşılaştığımız zaman bunu anlamak mümkün olmuyor.

Ayrıca kendi düşünce sistemimiz gelişen dünya anlayışının gerisinde kalıyor ve uyum sağlayamadığımız için yine anlamıyoruz.

Ancak bir cevaba ihtiyacımız olduğu zaman zihnimizi zorluyoruz ve bilincimizin derinlerinden yükselen cevap bizi bulunduğumuz noktadan ileriye taşıyor. Aşama yapmamızı sağlıyor.

Halbuki geliştirdiğimiz düşünce sisteminin tek, değişmez ve doğru olduğu fikrinden uzaklaşmayı başarabilirsek, başka sistemlerin ve başka doğruların da olabileceğini kabul edebilsek, yani özgür bir düşünce anlayışına ulaşabilsek, daha kolay anlayabiliriz. Üstelik, anlamak için çevremiz bizi zorluyor.

Astrolojik İlişkiler

Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki uyumluluk aslında birbirinizi geliştirici nitelikte. Aynı zamanda birbirinizi zorladığınız ve düşüncelerinizi değiştirmeye çalıştığınız görülüyor. Bu durum birbirinize olan ilgi ve ihtiyacınızı belirliyor. Bu nedenle bir ayrılıp bir barışıyorsunuz. Aslında bu ilişkiyi daha fazla zorlamayın. Çünkü sizin için 2005 yılı farklı beklentilerinizle karşılaşacağınız bir yıl olacak.

RUMUZ: AYİŞE
Yazarın Tüm Yazıları