Süreyya barajı aşarsa olimpiyatlara katılacak

Güncelleme Tarihi:

Süreyya barajı aşarsa olimpiyatlara katılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 17:12

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, milli atlet Süreyya Ayhan'ın, Dünya Şampiyonası’na katılamayacağını belirterek, barajı aşması halinde önümüzdeki yıl olimpiyatlara katılabileceğini söyledi.

Eskişehir’de düzenlenecek Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası için bu kentte bulunan Mehmet Terzi, 25 Ağustos 2007 tarihinde Osaka’da yapılacak olan Dünya Atletizm Şampiyonası’na 13 sporcu ile katılacaklarını açıkladı.

Terzi, “Dünya şampiyonasına bugüne kadarki en fazla sayıda sporcu ile katılıyoruz. Bu şampiyonada Süreyya Ayhan yok” dedi. Terzi, önümüzdeki yıl yapılacak olan olipiyatlara 15 sporcu ile katılmayı hedeflediklerini belirterek, bugüne kadar 8 sporcunun olimpiyat barajını geçtiğini, bu 8 sporcu arasında Süreyya Ayhan’ın henüz bulunmadığını ifade etti.

Terzi, “Süreyya Ayhan sakatlandığı için Avrupa Şampiyonası’na katılmamamıştı. Dünya Şampiyonasına da katılmıyor. Olimpiyatlarda süre 2007 yılında başladı, 2008’in Temmuz ayına kadar sürecek. Bu süre içerisinde Süreyya Ayhan olimpiyat barajını aşarsa Olimpiyatlara katılır. Şu an 8 sporcumuz olimpiyat barajını aşmış durumda. Önümüzdeki yıl Temmuz ayına kadar bu sayının 15’i bulacağını tahmin ediyoruz. Aralarında Süreyya Ayhan da olabilir” diye konuştu.

Terzi, Süreyya Ayhan’ın şu an Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğunu belirterek, “Çalışmalarına orada devam ediyor” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 11 Ağustos Cumartesi günü yapılacak Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası hakkında da bilgi veren Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, şampiyonaya 7 ülkeden 195 sporcunun katılacağını söyledi. Terzi, Eskişehir’de ilk kez bir uluslararası atletizm şampiyonasının düzenleneceğini belirterek, şampiyonada Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Karadağ, Moldova ve Sırbistan’dan 97’si bayan, 98’i erkek olmak üzere toplam 195 sporcunun mücadele edeceğini vurguladı. Terzi, Türkiye’nin bu şampiyonaya 55 sporcuyla katılacağını kaydetti.

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç da, bir gün sürecek olan şampiyonanın Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi’nde yapılacağını söyleyerek, “Atletizmseverleri geleceğin atletlerini izlemeye davet ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!