Sürekli deprem rüyası görüyorum

Ben rüyalarımda sürekli deprem olduğunu görüyorum. İşin ilginç tarafı da hep aynı evdeyim (anneannemin evinde). Yanımda da her zaman anneannem ve annem var.

Bazı rüyalarda yanımızda başka kişiler de oluyor, ancak hep anneanneme sarılıyorum ve dua ediyorum.
Sanki her şeyi gerçekten yaşıyorum. Bazen başka evlerin yıkıldığını da görüyorum. Her seferinde bize bir şey olmadan uyanıyorum.
Son rüyamda sanki yüksek bir yerden düşüyordum. Karşımızdaki evlerin çöktüğünü, toprakların yarıldığını gördüm. O sırada biz çok fena sallanıyorduk. Rüyamda düşmemle birlikte uyandım.
RUMUZ: Endişeli

YORUM: Normal koşullar altında deprem, rüyayı gören kişinin veya rüyada yer alan diğer kişilerin, içerisinde bulunduğu çalkantılı durumları sembolize eder.
Ancak deprem kuşağında bulunmamız ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek 1999 depremini yaşamış olmamız sebebiyle, mayıs sonundan itibaren deprem rüyaları hakkında mektuplar almaya başlıyorum. Bugünlerde de gündeme yerleşen Haiti ve şili depremleri, aldığım deprem rüyası sayısında artışa neden oldu.
Sizin rüyalarınız da muhtemelen yukarıda saydığım sebepler ve de son günlerde yaşanan depremlerin medyada çok fazla yer alması nedeniyle duyduğunuz endişelerin neden olduğu rastlantısal rüyalardır.
Bugünlerdeki korkularınız, sevdikleriniz için duyduğunuz endişelerle birleşerek rüyanıza yansımıştır. Endişe etmenize gerek yok.
Ancak benim rüyanızdan hissettiğim, sizin 99 depremini olay mahallinde yaşadığınız ve izlerini üzerinizden atamadığınız yönünde. Hatta böyle bir durum olmasa bile sizde deprem fobisi başlamış sanırım.
Aslında çoğumuzda da başladı. Bu rüyalardan ve sizi rahatsız eden duygulardan kurtulmak için bir psikologdan ya da psikiyatrdan destek almanız size iyi gelebilir. Umarım daha iyi hisseder ve neşeli rüyalarınızla beni de sevindirirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları