Sürat pateninde büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Sürat pateninde büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 15:21

Letonya'da düzenlenen "Short Track Danubia Cup"ta madalya kazanan Sürat Pateni Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na katılıyor.

Haberin Devamı

Ventspils kentinde, 3-5 Ocak tarihleri arasında düzenlenen yarışlara, Türkiye'nin yanı sıra Letonya, Polonya, Ukrayna, Slovakya, Avusturya, Rusya, Litvanya, Bulgaristan, Macaristan, Belarus ve Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere 35 ülkeden sporcu katıldı. Yarışlarda, Türkiye'yi biri bayan 6 sporcuyla temsil eden Sürat Pateni Milli Takımı, "Gençler, Genç Erkekler ve Yıldız Kızlar" kategorilerinde 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Milli takım ayrıca, takım halinde girdiği bayrak yarışında da altın madalyaya uzandı. Elde ettiği başarılı sonucun ardından Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan milli takım, Türkiye'ye döndü. Hazırlıklarını, Erzurum'un Palandöken ilçesindeki 500 Seyirci Kapasiteli Short Track Salonu'nda milli takım antrenörü Zeynep Erkılıç gözetiminde sürdüren sporcular, şampiyonadan madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Antrenör Erkılıç, yaptığı açıklamada, Letonya'da Türkiye'yi biri bayan olmak üzere 6 sporcu ile temsil ettiklerini ve yarışlar sonucunda elde ettikleri sonucun mutluluk verici olduğunu söyledi.

Mart ayı sonunda düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası için aralıksız çalıştıklarını belirten Erkılıç, "Buradaki hedefimiz, bütün kategorilerde sporcularımızın birinci olması. Bu doğrultuda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Sporcular, Türkiye'ye altın madalya ile dönmek için tüm güçleriyle çalışıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!