Süper olmak için kıran kırana

Güncelleme Tarihi:

Süper olmak için kıran kırana
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2013 00:43

Yaptığı Süper Lig başvurusu reddedilen Ankaraspor’un da katılımıyla 19 takım zirve mücadelesi verecek. Her hafta bir ekibin ‘Bay’ geçeceği ligde normal sezon 5 Mayıs 2014’te bitecek.

Haberin Devamı

VE hasret bitiyor... PTT 1. Lig, kalitesi, yepyeni takımları ve daha pek çok değişimle birlikte geri dönüyor. Bugün saat 16.00’da oynanacak Balıkesirspor-Tavşanlı Linyitspor mücadelesiyle başlayacak olan 2013-2014 futbol sezonunun, ilk devresi 29 Aralık’ta sona erecek.
Bu sezon geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Ankaraspor’un da katılımıyla 19 takımın mücadele edeceği PTT 1. Lig’de her takım bir haftayı ‘bay’ geçecek. Ligde ikinci yarı, 11 Ocak 2014’te start alacak ve 38 haftalık normal sezon 5 Mayıs 2014’te bitecek. İlk iki takım direkt olarak Süper Lig’e yükselirken, üç, dört, beş ve altıncı, play-off oynanacak.

DÖRT TAKIM KÜME DÜŞECEK

yİne farklı olarak, son hafta maçlarının ardından 16, 17, 18 ve 19. sırada yer alan takımlar, yani son 4 ekip Spor Toto 2. Lig’e düşecek. Dilerseniz gelin, PTT 1. Lig’de yeni sezon heyecanına hep birlikte ortak olalım ve hem dikkat çekici ekipleri, hem de yeteneğini sergileme çabasındaki yıldız futbolcuları mercek altına alalım...
Geçen sezonu üçüncü tamam-layan, ancak Trabzonspor’un pilot takımı olduğu için play-off’a katılamayan 1461 Trabzon, yeni sezona iddiasız başlayacak gibi duruyor. Golcüsü Kahe’yi Denizlispor’a kaptıran Manisaspor da, Brezilyalı’nın yokluğunu arayacağa benziyor...

Haberin Devamı

İNENE DE, ÇIKANA DA ZOR!

2012-2013 sezonunun bir diğer play-off ekibi Bucaspor da, PTT 1. Lig kulüplerinin yaşamaya alışkın olduğu ‘mecburi futbolcu sirkülasyonundan’ nasibini fazlasıyla aldı, tıpkı Adana Demirspor’a da olduğu gibi... Yine de Adana temsilcisini ayrı bir kefeye koymak lazım. Yapılan transferlerle, kaliteden fazla ödün vermeyecek gibi duruyorlar. Süper Lig’den düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise, iskelet kadrosunun belli kısmından feragat etse de, diğer ‘kaderdaşları’ Mersin İY ve Orduspor’a oranla, ‘Süper Lig’e hızlı geri dönüş’ için bir adım önde görünüyor. PTT 1. Lig’in yeni ekipleri Balıkesirpor, Faturavizyon Kahramanmaraşspor ile Fethiyespor da, ‘ilk sezonda kalıcı olma’ amacının peşinden epey koşacak.

Başkent’ten sürpriz bir aday çıkabilir

Haberin Devamı

Osman Özköylü, Kayseri Erciyesspor’daki başarısını tekrarlarsa, Ankaraspor’dan da Süper Lig takımı yaratacak tecrübeye sahip...

LİGİN yeni ekibi Ankaraspor, Başkent’in tek temsilcisi... Mavi beyazlılar, teknik direktör Osman Özköylü’nün Kayseri Erciyes’teki ‘malzemeyi harmanlama’ yeteneği ön planda olursa büyük işler başarır. Adana Demir ve İstanbul BŞB de, tepeye oynayabilir. Karşıyaka, başarılı bir ekip çalışmasıyla İzmir’in hasretini dindirmeye çalışacak. Boluspor’un da, ‘Süper Lig ayarında’ oluşturduğu takım kadrosuyla çok can yakacağı açıkça ortada...

EN DEĞERLİ 7. LİG: 125 MİLYON EURO

PTT 1. Lig, şu anda dünya çapında değerlendirmeye alındığında, en değerli yedinci 2.lig konumunda... Ligdeki takımların toplam değeri 125 milyon Euro civarı... PTT 1. Lig, 579.7 milyon Euro’luk İngiltere Championship’in 6 basamak gerisinde kendine yer buluyor.

Haberin Devamı

Bu golcüler çok can yakar

2013-14 sezonunda usta forvetler, yeni takımlarının başarısı için ter dökecek

Adana Demirspor, Şanlıurfaspor, Denizlispor ve ligin yeni ekibi İstanbul BŞB, gerçekleştirdikleri santrfor transferleriyle rakip savunmalara korku saldı.

PTT 1. Lig’de bugün çalacak başlama düdüğü öncesi çok sayıda futbolcuyu, yeni sezona yeni takımıyla başlamanın heyecanı sardı. Adana Demirspor’un Club Brugge’den kiraladığı 1.92’lik Kouemaha, Şanlıurfa’nın ise G.Saray’dan kiraladığı Sercan en çok dikkat çeken isimler oldu.
İstanbul BŞB de, Tavşanlı Linyit’in santrforu Murat ’ı renklerine bağlarken, Denizlispor Manisa’nın geçen sezon 17 gol atan yıldızı Kahe’yi kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Sercan Yıldırım

Bursaspor’da yaşadığı altın çağın ardından G.Saray yolları kendisine açılan Sercan, şimdilerde kiralık olarak Şanlıurfa’ya gitti. Dinamik kadroya uyum sağlarsa, hücumda dinamit gibi patlayabilir.

Kahe

GEÇEN sezon Manisa formasıyla ligde 17 gol atan ve krallık yarışında Gohou’nun ardından ikinci olan 30 yaşındaki Kahe, Denizlispor’un yolunu tuttu. Tecrübeli sol ayak, yeni sezonda gollerini Horoz için atacak.

Murat Yılmaz

Kayserisporlu Sefa Yılmaz’ın ağabeyi olan Murat, Tavşanlı Linyitspor’dan İstanbul BŞB’ye transfer oldu. Boyu 1.89 metre olan Murat, İstanbul BŞB’nin kontratak futbolu için biçilmiş kaftan. Başarılı olacaktır.

Dorge Kouemaha

Haberin Devamı

Adana Demirspor’un Club Brugge’den kiralık olarak aldığı 1.92 metre boyundaki Kamerunlu golcü, geçen sezon Gaziantepspor forması giymişti. Kouemaha, özellikle hava toplarındaki başarısıyla çokça dikkat çekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!