Sünnet, barbarca ve aptalca mı?

GEÇEN hafta içinde basında şöyle bir haber yer aldı:

“Gladyatör, Akıl Oyunları gibi filmlerin ünlü Avustralyalı aktörü Russell Crowe, sünnetin aptalca olduğunu söyleyince büyük tepki topladı. Hollywood’un Oscar Ödüllü yıldızı, arkadaşı olan Yahudi kökenli yönetmen Eli Roth’a ‘Sünnet barbarca ve aptalca. Siz kimsiniz ki doğal olanı düzeltiyorsunuz? Tanrı’nın gerçekten bir parça deri bağışına ihtiyacı var mı? Bebekler mükemmeldir’ dedi.

Bu sözler internette kısa zamanda hızla yayıldı, özellikle Yahudiler büyük tepki gösterip, Russell Crowe’u lanetledi. Protestolar artınca endişelenen aktör ‘Yanlış anlaşıldım. Kimseyi incitmek istemedim’ diye geri adın attı.”

Haber böyle. Peki, gerçek ne? Sünnet faydalı mı, faydasız mı? Ya da aptalca mı?

Bunun doğru cevabını, Türkiye’nin en ünlü sünnetçisi Kemal Özkan verir, diye düşündüm. O Kemal Özkan ki, sünnette büyük devrim yapmış bir “Usta”dır.
48 yılda 121 bin çocuğu sünnet eden Kemal Özkan, dünyada lokal anestezi ile “acısız sünneti” başlatan adamdır. Bakınız sünnet konusunda neler anlattı?

* * *

Sünnet, günümüzden 6500 yıl evvel, MÖ 3500 yıllarında başladı. İlk uygulama Hazreti İbrahim tarafından, 13 günlük bebek olan oğlu İshak’a ve 13 yaşındaki İsmail’e yapıldı. 85 yaşındaki Hz. İbrahim, aynı gün kendi kendini de sünnet etti.

İbrahim Peygamber, bu sünnetleri çakmak taşı ile gerçekleştirdi. Daha sonraki asırlarda her türlü kesici âlet kullanılarak sünnet yapıldı ve lazerle noktalandı. Lazeri dünyada ilk ve son defa kullanan benim. Tüm tecrübelerin ışığında ‘Koter’le yapılan lokal anestezili cerrahi sünnetin en sağlıklı sünnet olduğu sonucuna vardım.

* * *

Hollwood’un ünlü aktörü Russell Crowe, hazin bir yanılgı içindedir. Çünkü, sünnetin sağlık açısından faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunuyor:

· Penis kanseri, genellikle sünnet olmamış toplumlarda görülür. Sünnet, penis kanserini büyük ölçüde önler. Sünnetsiz erkeklerde penis kanseri çok daha fazla görülür. Eşlerinde ise rahim ağzı kanserine daha sık rastlanır.

· Sünnet olan erkeklerde cinsel temasla bulaşan hastalıklar ve idrar yolları iltihapları daha az görülür.

· Sünnetlilerde, (Boanitis, Posthitis gibi) sünnet derisi hastalıkları olmaz.

· Sünnet derisi altında toplanan idrar, sonuçta iltihaba dönüşür ve böbreklere de zarar veren hastalıklara yol açar. Sünnet, o bölgenin temiz kalmasını sağlar.

· Sünnet derisinin altındaki salgının birikimiyle taşlar oluşur.

· Sünnetlilerde penis başı hassasiyeti azaldığı için erken boşalma olayı daha azdır.

· Sünnet olmayanlarda, meninin deri altında kalması nedeniyle kısırlık oluşabilir.

· Yapılan bilimsel çalışmalara göre, sünnetli erkeklerin AIDS hastalığına yakalanma riski, sünnetsiz erkeklere göre altı kat azdır.

· Sünnetli erkekler eşlerini cinsel yönden daha çok mutlu eder.

* * *

Sünnetin yaşı vardır. Çocuk her yaşta sünnet edilmez! Ben, 9 aylığa kadar olan çocuklarla 6 ve daha üstü yaşlardaki çocukları sünnet ederim. 1-5 yaşları çocukların psikososyal gelişme devreleridir. Bu yaşlarda çocukta, pipilerini kaybetme korkusu vardır. Anneye de bağlılık son derece kuvvetlidir. Bu yaşlarda yapılacak sünnet, psikolojik travmalara sebep olur. 6 yaşından sonra bu psikososyal devre, bir durgunluğa girer ve ergenlik çağına kadar devam eder. İdeal sünnet yaşı 6 ve üstüdür.”

Ünlü sünnetçi Kemal Özkan böyle diyor...

Demek ki, “Sünnet aptalca” diyen Russell Crowe saçmalamış bulunuyor!
Yazarın Tüm Yazıları