Sultanlar duvara karşı

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar duvara karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Son Avrupa Şampiyonu İtalya ile Dünya Şampiyonu Rusya’yı peş peşe devirip yarı finale yükselen Milli Kadın Voleybol Takımmız, bugün TSİ 21.00’de başlayacak maçta ev sahibi Sırbistan’la oynayacak.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız bugün tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak... Ay yıldızlı ekibimiz, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde, ev sahibi Sırbistan ile karşılaşacak. Başkent Belgrad’da TSİ 21.00’de başlayacak maç NTV Spor’dan naklen yayınlanacak. Günün diğer yarı final maçında İtalya ile Almanya TSİ 19.00’da karşılaşacak. Bu karşılaşma da NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.   Sırbistan-Türkiye karşılaşması öncesi iki ülkenin milli takımlarının Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde ortaya koydukları istatistikleri karşılaştırıp, Sırbistan’ın özelliklerini belirledik. Ve gördük ki, Filenin Sultanları’nın işi son derece zor olacak...

Her sette bloklardan ortalama 3.8 sayı alıyorlar

Sırbistan, set başına 3.8 blok ortalamasıyla oynuyor. Diğer bir deyişle her sette kazandıkları 25 sayının 3.8’ini bloklardan elde ediyorlar. Bu kategoride Avrupa Şampiyonası’nın en iyisi olan Sırbistan, bu özelliğini yüksek boy ortalamasına (1.86 metre, Türk Milli Takımı 1.83 metre) ve iyi sıçrama yeteneğine borçlu. Sırplar turnuvanın başından beri oynadıkları 5 karşılaşmada tam 64 blok sayısı kazandı.

Haberin Devamı

Sırbistan’ın 3.8’lik ortalamasına karşın Türk Milli Takımı 2.7 ile son derece vasat bir performans sergiliyor. Filenin Sultanları, geride kalan 5 karşılaşmada 46 blok sayısı aldı.

Sırbistan’ın savunma bakanı Rasic

AVRUPA Şampiyonası’nın en iyi blok yapan takımı olan Sırbistan’ın bu başarısında kilit rol oynayan isim ise Milena Rasic. 21 yaşında ve 1.93 metre boyundaki genç oyuncunun blok yüksekliği 2.93 metre. Takımın bir diğer etkili ismi ise, bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Natasha Krsmanovic. 1.88 metre boyundaki 26 yaşındaki oyuncu 2.94 metre blok yüksekliğine sahip.

Servislerde eşitiz

HOCALIĞINI Zoran Terzic’in yaptığı Sırbistan, servislerde ay yıldızlı takımımıza çok yakın istatistikler sergiliyor. Türkiye, Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde maç başına 9 servis hatası yaparken Sırbistan’da bu rakam 7. Ancak servislerini başarılı bir şekilde sayıya çevirme konusunda biz ev sahibi ülkeden daha başarılıyız. Sırplar turnuva başından beri 25 ace (doğrudan servis sayısı) atarken, Filenin Sultanları 28 ace kaydetmiş. Rakibimizin bir diğer önemli özelliği ise uzun servisler atması.

Haberin Devamı

Yıldızımız Neriman

SIRBİSTAN’ın başkenti Belgrad’da oynanacak Avrupa Şampiyonası yarı finalinde milli takımımızın en büyük kozu Neriman Özsoy. 23 yaşında ve 1.87 metre boyundaki oyuncu, mükemmel bir performans ortaya koyuyor.

Kazanacağız VOLEYBOL Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “Çeyrek finalde Rusya karşısında çok rahat bir galibiyet alan Milli Takımımızın yarı finalde işi kolay olmayacak. Ama ben Sırbistan’ı yeneceklerine inanıyorum” diye konuştu.

KİLİT NOKTA

Servislerde Nikolic’in üstüne oynamalıyız

Sultanlar duvara karşı

ÜLKEMİZDE yıllardır Vakıfbank formasıyla izlediğimiz Nikolic, bugünkü maçın kilit ismi olacak. 29 yaşında ve 1.94 metre boyundaki tecrübeli oyuncu, oynadığı Sırbistan’ın çok etkili bir hücum silahı. Ancak, üzerine etkili servisler atıldığı zaman oyundan düşüyor ve verimli olamıyor. Milli takımımız da Nikolic’i oyundan düşürebilirse, maçı kazanma yolunda önemli bir adım atmış olur.

Haberin Devamı

Motta: Sıra Sırbistan’da

FİLENİN Sultanları’nın antrenörü Marco Aurelio Motta, Avrupa Şampiyonası’nda hep güçlü takımları yendiklerini hatırlatarak, “Önce Avrupa Şampiyonu İtalya, ardından Dünya Şampiyonu Rusya. Şimdi sıra Sırbistan’da” dedi.

Sırbistan’ın özellikleri

Çok çabuk ve yüksek bir takım. Ortadan çok iyi oynuyorlar.
Brezilya ve ABD ile birlikte en formda 3 milli takımdan biri .
Sırbistan’ı geçen yılki Dünya Şampiyonası’nda 3-0 yendik.
Temmuz ayında Avrupa Ligi maçında İstanbul’da 3-0 yenildik.
En önemli isimleri Ognjenovic, Nikolic, Brakocevic ve Rasic.

Biz defansta onlar hücumda

SAVUNMA istatistiklerine bakıldığında, Türkiye’nin Sırbistan’dan daha iyi olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Filenin Sultanları’nın kusursuz top karşılama oranı yüzde 41 iken, rakibimizde bu rakam yüzde 39. Savunma verimliliğinde de ev sahibi ekibe yüzde 32’ye 29 üstünlük sağlamış durumdayız. Hücumlarda ise Sırbistan çok daha efektif bir takım. Biz 543 hücumda 51 kez kötü vuruş yapıp 45 kez bloklara takılırken, rakibimiz 485 hücumda, 27 kötü vuruşla 33 kez rakip bloğa yakalanmış.

Haberin Devamı

Yarı finale nasıl geldiler?

Fransa 1-3 Sırbistan
Sırbistan 3-0 Ukrayna
Sırbistan 1-3 Almanya
Sırbistan 3-0 Romanya
Polonya 0-3 Sırbistan

TÜRKİYE

Türkiye 3-1 Azerbaycan
Hırvatistan 3-0 Türkiye
İtalya 2-3 Türkiye
Türkiye 3-0 İspanya
Rusya 0-3 Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!