Su kaynattı

Güncelleme Tarihi:

Su kaynattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe'yi, Samsunspor karşısında hiç mi hiç beğenmedim. Daha dünlere kadar oynadığı futbolla, kazandığı farklı galibiyetlerle yere, göğe sığdıramadığımız Fenerbahçe bu olamaz. Samsunspor karşısındaki Fenerbahçe, maçın tümüne yakın bölümünde rakibi karşısında biçare, gayeden uzak sahada gezinen bir topluluk görüntüsündeydi. Maç öncesinde Fenerbahçe'nin presli futbolu ile gol üretir düşüncesindeydik. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Tam tersine, pres yapan, sahanın tümünde kazanmak için futbol adına ne lazımsa ortaya koyan Samsunspor'du.

Samsunspor'un teknik patronu Metin Türel, Fenerbahçe'yi nereden yıkacağını maç öncesinde iyi hesap etmiş ve oyunu Celil'in üzerine kurmuştu. Allah'ı var, Celil de, Mustafa Doğan'ı birebir yakaladığı her pozisyonda geçen adam olunca, Fener savunması dağılmaya başladı.

Fenerbahçe'de Tayfun da savunmaya yardım etmeyen futbol görüntüsüyle, Murat'la birlikte Samsun'un Fenerbahçe'ye karşı üstünlüğünü sağlaması için gerekli kıyakçılığı yapan adam oldular. Halbuki Fenerbahçe maçın hemen daha başında Baliç'in sert gol ortasını Moldovan'ın kafasıyla golle pekiştirince, sanki Fenerbahçe yine farklı galip gelecekmiş gibi seyredenleri bir beklenti içine soktu ama ne yazık ki beklentiler hiç de umulduğu gibi olmadı.

Murat Yakın kötüydü

Fenerbahçe'de iyi futbol oynayan bana göre hiç kimse yoktu. Hele ki, Murat Yakın'ı izlerken, sanki içimi sıkıntılar basıyor. Hiçbir varlık gösteremeyen bu Murat Yakın'ı, bir paket sigara içip, kahır mektuplarımın satırlarına dökmek istedim. Bir de üstüne üstlük bir de kırmızı kart görerek kötü futbolunu mükafatlandırdı!

Futbolunun sonbaharını yaşayan Metin Diyadin'in, Vural tarafından ayağı kırılarak sakatlanması, elbette seyredenleri üzdü. Büyük ümitlerle bugüne kadar gol attıran ve atan Baliç, bu maçta zayi ilanı veren bir gazete kupürü gibiydi. Uche'nin sebebiyet verdiği penaltıyı, sahanın en iyilerinden Oruma gole çevirmeyi başardı. Samsunspor'un yürekten futbolu, kazanma arzusu, aldığı puana yakıştı deyip, hatta kazansaydı, belki daha çok yakışacağını söylemek doğru olur.

Kısacası F.Bahçe bu maçta lastik patlatan değil, su kaynatan araba gibiydi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!