Stuttgart kancayı Daum'a taktı

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart kancayı Dauma taktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 00:00

Bundesliga'da zor günler geçiren VFB Stuttgart ile Fenerbahçe'nin eski antrenörü Christoph Daum arasındaki flört iyice alevlendi.

Haberin Devamı

Yöneticiler ve özellikle anasponsor Gazi'nin ligin son sırasında yer alan Stuttgart'ın başında 18 yıl sonra tekrar Daum'u görmek istiyor.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde bu sezon adeta ligin dibine demir atan VFB Stuttgart'ın, Daum aşkı iyice alevlendi. Sezon başından beri 8 maçta sadece bir galibiyet ve bir beraberlik alarak 4 puanla ligin son sırasında bulunan Stuttgart'ta Christoph Daum kurtarıcı olarak göreve getirilmek isteniliyor. Almanya 1. Futbol Ligi'nde tarihindeki ilk ve tek Bundesliga şampiyonluğunu 1992 yılında Stuttgart'la yaşayan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum'un bu takımın başına geçeceği dedikoduları her geçen gün daha da fazlalaşırken Daum'un da teklife sıcak baktığı belirtildi.

JENS KELLER'İN SON MAÇI MI?

Stuttgart'ta menajer Fredi Bobic ve Başkan Erwin Staubt, kötü gidişe 'dur' demek için faturayı İsviçreli teknik adam Christian Gross'un görevine son vererek yapmışlardı. Yardımcı antrenör Jens Keller ile evinde Schalke ile 2-2 berabere kalan Stuttgart'ta bu hafta sonu St. Pauli karşısında galip gelinmemesi durumunda Keller'in yerine Daum'un göreve gelmesi kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

İPLERİ ELİNDE İSTİYOR

İngiltere'de teknik direktörlüğünü geliştirmek üzere bazı takımlarını antrenmanlarını takip ederek analiz ve incelemeler yapan Daum'un Alman Sport TV Kanalı SKY90'a, "Gelecek teklifler için masaya oturmaya hazırım. Takımdaki gelişmelerin, gelecek planının ortaya açıkca koyulmasını, kimin ne gibi görev alanı olduğunu bilmek isterim. Çalışacağım takımda bütün iplerin benim elimde olmasını isterim" diyerek aynen Schalke'de Magath'ın sahip olduğu haklara sahip olmak istediğini açıkladı

GAZİ ÇOK İSTİYOR

Stuttgart'ın ana sponsoru Gazi firmasının sahibi Eduardo Garcia'nın da yakın dostu olan Christoph Daum'u takımın başında görmek istediği kaydedildi. Daum'un yıllardan beri özel sponsoru olan Gazi firmasının şefi İspanyol kökenli Garcia'nın Daum'la sürekli temas halinde olduğu belirtilirken, Daum'un da bu teklife çok sıcak baktığı bildirildi. Ayrıca Stuttgart'ın yönetim denetleme kurulu üyesi Dieter Hundt'un da Daum hayranı olması dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!