Stoner Lorenzo'ya geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Stoner Lorenzoya geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 16:35

Yarışa 5. sıradan başlayan Stoner, ilk turlardaki yükselişinin ardından liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağa kadar yerini korumayı başardı.

Haberin Devamı

Yarışın son 10 turunda Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo'dan baskı gören Stoner, bu baskıya iyi dayandı ve bu sene ilk galibiyetini kazanmış oldu.

Lorenzo, Stoner'ı geçememesinin ardından kendi ülkesindeki sezonun ilk yarışında 2.likle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Honda sürücüsü Dani Pedrosa, ilk turlarda lider gitmesine rağmen bir anda 3 sıra birden kaybetti. Pedrosa yarışın büyük bölümünde arkasından gelen Crutchlow'un baskısına iyi cevap verdi ve Jerez'de podyumu tamamlayan isim oldu.

Tech3 Yamaha'nın diğer sürücüsü Andrea Dovizioso takım arkadaşının arkasında 5. olurken onu Alvaro Bautista ve Stefan Bradl takip ettiler.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve ilk turlarda liderlerle mücadele eden Ducati sürücüsü Nicky Hayden'ın bir kaç tur sonra performansında düşüş meydana geldi ve Hayden yarışı ancak 8. sırada tamamladı. Yarışa 13. sıradan başlayan takım arkadaşı Valentino Rossi'nin motorunda yaşadığı sorunlar devam etti ve Rossi 9.luktan ileri gidemedi.

Haberin Devamı

Rossi ile uzun süre mücadele eden Hector Barbera 10.lukla yetinirken Yamaha'dan Ben Spies pek iyi bir yarış çıkaramadı ve ancak 11. olabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!