Stoke City 2-1 BeÅŸiktaÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Stoke City 2-1 BeÅŸiktaÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 00:00

Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Stoke City'yle karşılaştı. 78. dakikaya kadar 1-1'lik eşitlikle süren maçta, siyah-beyazlılar hakemin yanlış penaltı kararıyla sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 2. hafta maçında Beşiktaş ile Stoke City İngiltere'de karşı karşıya geldi.

13. dakikada Quaresma'nın ara pasına hareketlenen Hilbert, topla buluştu ve düzgün bir vuruşla golü kaydeti: 1-0. Hilbert'in golünden 2 dakika sonra Whitehead'ın kullandığı köşe vuruşuyla birlikte, Beşiktaş altıpası içinde karambol yaşandı. Ardından Crouch meşin yuvarlağa dokunarak skora dengeyi getirdi.Maçta dakikalar 78'i gösterdiğinde ise Crouch ceza sahası içinde yerde kalınca Fransız hakem Gautier beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Walters, Rüştü'yü ters köşeye yatırdı ve maçın skorunu belirledi: 2-1.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR - Emre Oktay'ın objektifinden

CARVALHAL HAKEMDEN DERT YANDI

SIVOK: CROUCH ÜZERİME DÜŞTÜ PENALTI VERİLDİ

TARTIÅžMALI PENALTI

Haberin Devamı

78. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde yaşanan itişmeler sonucu Crouch yerde kaldı. Hakem Sivok'un İngiliz oyuncuyu çektiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Rakibine hiç müdahalesi olmayan Sivok uzun süre itiraz etse de karar değişmedi.

Ä°LK GOL HÄ°LBERT'TEN - Web TVÂ

CROUCH'LA SKORA DENGE GELDİ: 1-1 - Web TV 

BEŞİKTAŞ BU PENALTIYLA YIKILDI - Web TV 

Ä°KÄ° TOP DÄ°REÄžE TAKILDI

60. dakikada Stoke City'li oyuncu Walters ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve top önce kaleci Rüştü'ye sonrasında direğe çarparak kornere çıktı.

Bu pozisyondan 7 dakika sonra Quaresma ceza sahası dışından şutunu çekti. Savunmada Upson'a çarpan top direkten oyun alanına geri döndü.

CROUCH YÄ°NE ATTI

Beşiktaş karşısında Stoke City'nin ilk golünü atan Peter Crouch, siyah-beyazlı takım karşısında bir kez daha gol sevinci yaşadı.

2007-2008 sezonunda bir başka İngiliz ekibi Liverpool'un formasını giyen Crouch, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eski takımının Beşiktaş karşısında aldığı 8-0'lık galibiyette attığı 2 golün ardından, bugün de Stoke City formasıyla siyah-beyazlı ekibe gol attı.

SÄ°MAO YÄ°NE YOKLARI OYNADI

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Simao, yine yokları oynadı.

Sezon başından beri formsuz bir görüntü çizen Simao, Stoke City karşısında da silik kaldı. Hücumda takımına destek veremeyen Portekizli oyuncu, maç boyunca etkide bulunacak hareketleri yapamamanın sıkıntısını yaşadı.

QUARESMA'NIN GÃœZEL HAREKETLERÄ° YETMEDÄ°

Beşiktaş'ta en etkili isim olan kaptan Quaresma'nın güzel hareketleri galibiyet için yeterli olmadı.

Zaman zaman klas hareketlerle rakiplerini geçen ve ikinci yarıda bir şutu da direkten dönen Quaresma, güzel futbolunu golle veya galibiyetle süsleyememenin üzüntüsünü yaşadı.

DEPLASMANDA YÄ°NE YENÄ°LDÄ°

Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ikinci deplasman maçından da yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

Organizasyonda ön elemede Rusya'nın Alania takımıyla eşleşen Beşiktaş, kendi sahasındaki karşılaşmayı 3-0 kazanmasına rağmen, deplasmanda rakibine 2-0 mağlup olmuştu.

(E) Grubu'ndaki ilk maçında Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yenen siyah-beyazlı ekip, ikinci karşılaşmada Stoke City ile dış sahada oynadığı mücadeleden 2-1 yenik ayrıldı.

ÃœST ÃœSTE 3. KEZ GOL YEDÄ°

Siyah-beyazlı takım, Avrupa mücadelesinde üst üste 3. kez kalesinde gol gördü.

Grup maçları öncesi Alania'ya deplasmanda 2-0 yenilen Beşiktaş, grubun ilk mücadelesinde Maccabi Tel Aviv'in 1 golüne engel olamadı. Siyah-beyazlı ekip, son olarak İngiliz rakibinden 2 gol yedi.

STOKE CÄ°TY YAN TOPLARDA ETKÄ°LÄ° OLDU

Haberin Devamı

Beşiktaş'ı 2-1 yenerek puanını 4'e çıkaran Stoke City, maç boyunca en büyük özelliği olan yan top organizasyonlarını kullanmaya çalıştı.

İlk dakikadan itibaren taç ve korner atışlarında pozisyon arayan İngiliz ekibi, ilk yarıda korner atışı sonrası Crouch'un ayağından ilk golünü buldu.

Stoke City, ikinci yarıda yine bir korner atışı sonrası kazandığı penaltıyı Walters'ın atışıyla gole çevirdi ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Bu arada, maçın uzatma dakikalarında Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in, Stoke City kenar yönetimiyle yaşadığı diyalog dikkat çekti.

Beşiktaş, sabah saatlerinde İstanbul'a dönecek.

Diğer yandan, Stoke City Teknik Direktörü Tony Pulis, elde ettikleri sonuçtan dolayı çok memnun olduklarını, penaltı kararının da hakemin düşüncesi olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

E GRUBU'NDA SON DURUM

Beşiktaş bu mağlubiyetin ardından 3 puanda kalarak 2. sıraya geriledi. Stoke City ise liderliğe yükseldi. Grupta oynanan diğer maçta ise Dinamo Kiev deplasmanda Macabi Tel Aviv'le 1-1 berabere kaldı.

Kara Kartallar bir sonraki maçında 20 Ekim 2011 tarihinde deplasmanda Dinamo Kiev'le karşılaşacak. Stoke City de aynı tarihte evinde Maccabi Tel Aviv'i ağırlayacak.

Stoke City 2-1 BeÅŸiktaÅŸ
Â

MAÇIN AYRINTILARIÂ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!