Stewart'tan Hamilton'a ağır eleştiri!

Güncelleme Tarihi:

Stewarttan Hamiltona ağır eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 10:11

Formula 1 efsanesi Jackie Stewart, Abu Dhabi GP'sinde takımının emirlerini uygulamaması nedeniyle Lewis Hamilton'ı 'küçük bir balerin' olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Hamilton, Abu Dhabi GP'sinde Nico Rosberg'in Red Bull ve Ferrari pilotları tarafından geride bırakılması ve böylece şampiyonluğa ulaşabilmesi için aracını git gide yavaşlatmıştı. Ancak İngiliz pilotun bu taktiği meyvesini veremedi ve Rosberg, ikinci sırada kalmayı başararak 2016 Formula 1 şampiyonu oldu.

Stewart, taktikleri nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Hamilton'ın Mercedes tarafından cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Press Associaton'a konuşan Stewart: "Hamilton'ın küçük bir balerin olabileceğini düşünüyorum."

"Toto Wolff ve Niki Lauda aptal insanlar değiller, sık sık yarışlara gelen Mercedes başkanı da aptal değil."

"İşini düzgün yapmayan bir adamla bu denli büyük, çok uluslu bir şirketi tehdit edemezsiniz."

Stewart, Hamilton'ın sözleşmeye bağlı olarak takımın emirlerine uymak zorunda olduğunu ve Mercedes'in bunun için bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Stewart: "Üzgünüm, ancak yılda 20-30 milyon pound ödeme alıyorsanız size söyleneni yapmak zorundasınız. Kim olduğunuz umrumda değil."

"Bu, Hamilton'ın emirlere ilk kez karşı gelişi değil. Eğer bunu yapmaya devam edecekse onu takımdan atma şansları var."

"Yıl boyunca sadece 21 yarışa çıkıyor, büyük bir şey değil. Biz makul bir para kazanmak için kendimizi yırtardık, şimdilerde pek fazla test bile yapmıyorlar."

"Mercedes ona ağır bir uyarıda bulunabilir fakat bunu yaparlarsa, ardından, 'emirlere uymazsan bir dahaki sefer bunlar olacak' demeliler. Bir diğer yöntem de para cezası olabilir."

Stewarttan Hamiltona ağır eleştiri
Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!