Sporun anayasasını yeniden yazacağız

Güncelleme Tarihi:

Sporun anayasasını yeniden yazacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 10:21

Türk futbolunda futbolculuk kariyeriyle önemli bir yere sahip olan Saffet Sancaklı, MHP'den İstanbul 2. bölge milletvekili adayı olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak Türk sporunun sisteminde büyük sıkıntıların olduğunu ve bununla ilgili de ciddi bir hazırlık içinde olduklarını belirten Saffet Sancaklı, "Allah bize nasip etti ki 3 büyüklerde ve milli takımın her kademesinde oynadım. Bunlar bizim hayatımız boyunca taşıyacağımız şeref madalyalarımız. Bu dönemde ülkenin bulunduğu durum biraz kritik. Ben sportif tarafından bakıyorum. En son olimpiyatlarda tarihimizin en kötü olimpiyatını geçirdik. Şu anki Avrupa kupalarında oynayan büyük takımlarımız ikinci ve üçüncü sınıf takımlara elendi. Türk sporunun sisteminde büyük bir sıkıntı var. Bu çok net bir şekilde gözüküyor. Bununla ilgili yeniden ciddi bir yapılanma lazım. Bununla ilgiili hazırlanıyoruz. Ben buna kırmızı kaplı kitap diyorum. Ciddi şeyler hazırladık ve yüzde 90'ı da bitti. 13 Haziran'a kadar da bitirmiş olacağız. Tabiri caiz ise Türk sporunun anayasasını yeniden yazacağız. Adaylığımız açıklandıktan sonra spor camiasındaki gençlerden çok büyük teveccüh var. Allah kısmet ederse 13 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarında spor tarafında bizim yapabileceğimiz çok şey var. İnşallah bunu başaracağız" dedi.

Haberin Devamı

"KENDİMİ TAMAMEN HAZIR HİSSETTİĞİM ANDA BÖYLE BİRŞEYE KARAR VERDİM"

Siyasete hazır olduğunu ve MHP'de olarak da çok doğru bir karar verdiğini ifade eden Sancaklı, "Sporla siyaseti karıştırmayalım diyoruz. Ama her şey o kadar iç içe ki, hep aynı toplantı, hep aynı kişiler ve aynı yerler. Aslında milyonlarca insan var gibi gözüküyor ama değil. Dar bir çevre. İster istemez iç içe oluyor. Ben futbolu bıraktığımdan beri bununla ilgili etrafımızdan ciddi bir baskı var. Tabii ben kendimi hazır hissetmemiştim buna. Milletvekili olmak, bu şerefli milleti temsil etmek o kadar da kolay birşey olmasa gerek. Öyle düşünüyorum. Kendimi tamamen hazır hissettiğim anda böyle birşeye karar verdim. Sayın başkanımız Devlet Bahçeli de Türkiye'nin önünde rozetimizi takıp, bizi ilan etti. Bende o günden beri yaklaşık 3 aydır çalışıyorum. Gördügüm şey, insanların inanılmaz bir şekilde MHP'ye bir yönelişi var. Çünkü reel olarak bakarsak Türkiye sıkıntılı günler geçiriyor. MHP'nin duruşu da bazı konularda o kadar netki, bunada insanların teveccüh göstereceğine inanıyorum. İstanbul'da çalıştığım ve insanları tanıdığım için söylüyorum. 42 yıllık MHP'nin İstanbul'da rekoru kırılacak. Yapılan anketlerde de çok ciddi bir artış var. İlk başlarda siyasete giriyim mi? Girmeyeyim mi? diye çekimserliğim vardı. Ama girdikten sonra doğru yaptığımı gördüm. Şu ana kadar olanlardan son derece memnunum" diye konuştu.

NEDEN MHP?

Haberin Devamı

Sancaklı, "Niçin MHP'yi seçtiniz?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "MHP'nin sembolü 3 Hilal. Bir tanesi Türklüğü temsil ediyor. Bir tanesi İslamiyeti ve diğeri de çağdaş medeniyeti temsil ediyor. Rumeli'den gelme sebebimiz; Müslümanları yaşatmıyorlar, Türkleri yaşatmıyorlar, ezan sesi yasak, bayrak asmak yasak. Bunları da 42 yıldır hiç taviz vermeden MHP savunuyor. O yüzden MHP'yi seçmek kadar doğal birşey olamaz."

"Siyaset ve milletvekilli benim için amaç değil, bir araç" diyen Saffet Sancaklı, "Dokunulmazlık konusunda ben çok hassasımdır. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir dokunulmazlık olmaz. Kürsü dokunulmazlığı dışındakiler bana çok doğru gelmiyor. Oraya ne şan şöhret için gittiğimi kimse söyleyemez. Ne de 5-10 bin TL'lik maaş için gittiğimi kimse söyleyemez. Onun için rahatım o konuda. Dünya'yı belki 10 kez gezmişimdir. Bu vatan bir cennet. Biz bunu iyi kullanırsak, başkanımızında söylediği gibi 2023'te küresel güç oluruz. Hizmet için geldim. Onun dışında başka bir beklentim yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İNŞALLAH MHP'NİN İKTİDARINDA HAKAN ŞÜKÜR İLE BİRLİKTE SPOR BAKANLIĞINDA ÇALIŞIRIZ"

Bir dönem aynı takımda oynadığı ve şimdi kendisi gibi milletvekili adayı olan Hakan Şükür ile ilgili olarak ise Sancaklı, şunları söyledi; "Hakan'ın olmasına sevindim. Türkiye'de spor 74 milyonu ilgilendirir. Ama temsile baktığımızda çok az kişi var. Hakan'a da başarılar diliyorum. Seçim boyunca aramızda rekabet olacaktır. Bu gayet doğal. O AKP için oy almaya çalışacak, biz de MHP için oy almaya çalışacağız. İnşallah MHP'nin iktidarında Hakan Şükür ile birlikte spor bakanlığında çalışırız. Mecliste önce bizim bir araya gelip sporla ilgili ne yapabiliriz diye öncülük yapıp diğer arkadaşları da toplamamız gerekiyor. Keşke başka arkadaşlarımız da aday olsa."

Haberin Devamı

Sancaklı sözlerini şöyle sürdürdü; "İnsan hayatı neler getirir bilinmez. Eğer spor konuşulacaksa, bu ülkede 50-100 kişi varsa bunlardan biri de biziz. Bunu kimse inkar etmiyor. Bu işe illa bakanlık olacak diye girmedik. Bizim yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki, ünvan ve koltuk beni ilgilendirmiyor."

Milletvekili adayı Sancaklı, projelerini ise şöyle sıraladı; "Kulüplerin ve federasyonların yönetiliş şekilleri ile ilgili olarak genel bir anayasa yapmak istiyoruz. Bir örnek vereyim; "Bugün Avrupa'da ilk okula başlayan bir çocuk hemen fiziğine ve yapısına göre ölçüt belirleyip mesela bundan güreşçi olur veya basketçi diyorlar. 6 yaşında güreşe başlıyor. Bir de diyorlar ki bu hangi sanata yatkın. Sinema olabilir, tiyatro olabilir. 6 yaşındaki çocuk birde sanat yönünden eğitilmeye başlanıyor. Bizim ise sporu üst bir kültür olarak görüp, bütün Türk insanına spor yaptırmamız lazım. Çok kısa sürede olacak birşey değil. Spor bir kültür olacak. O zamanda stadlarda olaylar olmayıp insanlar daha rahat olacaklar. Bunu yıllardır söylüyorum ancak hala faaliyete geçiremedik. Bizim önce herkese spor yaptırmamız gerekiyor. Daha sonra da kulüp ve federasyonlarla ilgili ciddi bir yapılanma var. Bunları oturttuğumuz zaman zaten problemlerin yüzde 70'ini çözmüş oluyoruz"

Haberin Devamı

SPORDA ŞİDDET YASASI

"Bundan 3 ay kadar önce Meclis Komisyonu Başkanı sayın Nazım Ekren'in davetiyle bende gidip 1.5 saat boyunca bildiklerimi anlattım. Gördüm ki aylarca çalışılmış ve uğraşılmış. Ama kökünden gelmedikleri için ana noktalarına parmak basamamışlar. Söylediğim gibi eğer 6 yaşındaki çocuğa spor yaptırırsanız zaten bu çocuk şiddet yapmayacak. Bugün beden eğitimi dersinin seçmeli olduğu bir duruma gelmişiz. Bunlar topluma zarar verecek, ciddiyetsiz şeyler. Hepsiyle ilgili olarak proje hazırladık"

SEÇİMLERDEKİ HEDEFİ

"Seçmene tabii ki mesajım var. Önce Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede herkes seçime gitmeli. Geçen seçimde yüzde 20'lik bir kısım seçime gitmemişti. Herkesin, 'benim oyumdan birşey olmaz' demeden seçime gitmesi gerekiyor. Tabii ki milletvekili adayı olarak MHP'ye oy vermelerini isteyeceğim. Nedenlerini de anlatıyoruz zaten. Herkes bence bu dönemde kime oy vereceğini düşünsin ve oyunu versin. Daha sonrasında da elini taşın altına koysun. Bizim İstanbul'daki hedefimiz 3 bölgeden de 9'ar tane milletvekili olarak MHP'nin 42 yıllık tarihinde rekor kırmak. Oran tabii ki veremeyiz ama MHP'nin iktidarda olacağını düşünüyorum"

"İlk oyum MHP" diye bir kampanya başlattık. Geçen Kırşehir'de bir üniversitedeydim. İnanılmaz bir ilgi ve alaka vardı. Gençlerde büyük oranla MHP'ye yöneliş var. Çünkü gençlerin artık ellerinde internet denen bir teknoloji varki, artık her şeyi her dakika görüyorlar. Onun için de gençler son derece bilinçli. Gençler konusunda Milliyetçi Hareket Partisi, gençlerden de en yüksek oyu olacaktır. Öyle görünüyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!