Sporcularımız sayesinde Avrupa'da milli marşımız okunacak

Güncelleme Tarihi:

Sporcularımız sayesinde Avrupada milli marşımız okunacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2012 10:02

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “Sporcularımız sayesinde Avrupa'da mili marşımız okunacak, bayrağımız dalgalanacaktır” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Türkiye Yüzme Şampiyonası ve milli takım seçme müsabakaları Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törenle başladı.
Törene Vali Dursun Ali Şahin'in yanı sıra, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile sporcular katıldı.

Vali Şahin, görme engelli sporcuların ne kadar tebrik edilse de az olacağını ifade ederek, “Sporcularımıza bu imkanı sağlayan devletimize şükran borçluyuz. Sporcularımız sayesinde Avrupa'da milli marşımız okunacak, bayrağımız dalgalanacaktır. Yolunuz açık, kulaçlarınız sağlam olsun” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Yüzme Teknik Kurulu Başkanı ve Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, federasyon faaliyetleri kapsamında düzenlenen müsabakalara 47 kulüpten 107 görme engeli sporcunun katıldığını belirtti.
Çuğu, bayan ve erkek sporcuların serbest, kelebek, kurbağa ve sırt üstü tekniklerinde yarışacağı müsabakalarda başarılı olacak sporcuların milli takıma seçilerek İngiltere'de yapılacak uluslararası baraj müsabakalarına katılmaya hak kazanacağını kaydetti.

Türkiye'de bazı illerin dışında engelli sporculara ulaşmanın ve onları tesislere çekmenin çok zor olduğunu vurgulayan Çullu, “Engelliler sporu dünyanın birçok ülkesinde çok üst düzeyde yapılıyor ama maalesef bizim ülkemizde bu sadece bir kesimin çabalarıyla ilerliyor. Ülkemizde engellilerin spor tesislerine çekilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sadece tesadüfi başarılardan öteye gidemeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2 gün sürecek müsabakalar başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!