Zeytine övgü

Güncelleme Tarihi:

Zeytine övgü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen 2'nci Uluslararası Akdeniz Mutfakları Kongresi, Mersin'de yapıldı. Mersin Hilton Oteli'nde yapılan kongrenin açılışına katılan Kültür Bakanı İstemihan Talay, Akdeniz mutfağının temel öğesi olan zeytinin tarih boyunca barış, lezzet ve sağlığın kaynağı olduğunu belirtti.

‘‘Akdeniz'de Zeytinyağı Mucizesi’’ konusunda konuşan Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Artun Ünsal, ‘‘Zeytinyağı karanlığı aydınlattı, tapınakları aydınlattı, gönüllerimizi zeytin vasıtasıyla aydınlattı. Şimdi sağlığımızı, güzelliğimizi 21'nci yüzyıla taşıyor’’ diye konuştu. İlki geçtiğimiz yıl yine Mersin'de yapılan Uluslararası Akdeniz Mutfakları Kongresi'ne, Türkiye, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan'dan çok sayıda bilim adamı katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!