Güncelleme Tarihi:
DÜNYA Tekvando Şampiyonası için beş gündür Güney Kore’nin Gyeongju kentinde bulunan Tekvando Milli Takım kafilemizin, “Kore’nin yemeklerine alışamadık. Uzakdoğu mutfağı damak tadımıza uymuyor. Bize Türkiye’den yiyecek gönderin” şeklindeki istekleri üzerine, ikinci kafilede bulunan Milli Takım antrenörlerimizden Hasan Keleş’in dün Kayseri’den getirdiği 6 kilo sucuk, 3 kilo pastırma, 3 kilo kavurma, 4 kilo salam ile kahvaltı yiyeceklerinin içinde bulunduğu valizine Seul’un İncheon Havalimanı’nda el konuldu.
Kayseri’de hazırlandı
Bu şansızlık yetmiyormuş gibi Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin’in de içinde zeytinyağlı yiyeceklerin bulunduğu valizi ise havalanında çıkmadı. Kayseri bölgesi antrenörlerinden Keleş’in getireceği yiyecekleri büyük bir merakla bekleyen kafilemiz, valizin Güney Kore gümrük görevlilerince el konulduğunu öğrenince adeta şoke oldu.
Olamaz böyle şey
Kafiledeki yetkililer, “Olamaz böyle şey. Ne umutlarla getireceğiniz yiyecekleri bekledik. Nasıl oldu da valizi kaptırdınız. Kaç gündür buradayız, doğru dürüst yemek yiyemiyoruz. Şehir dışındayız. Dışarıda lokanta aramamıza karşın maalesef damak tadımıza hitabet edecek bir yiyecek yok. Hamburger, makarna ve pizza ile çocukların karınlarını doyuruyoruz” dediler.
VALİZDE NELER VARDI?
· 6 kg. sucuk · 3 kg. pastırma
· 4 kg. salam · Kahvaltılıklar
G. KORELİLER NE YİYOR?
· Kimchi (Kore lahanasından yapılıyor)
· Yosun çorbası · Kızarmış pirinç
· Pirinç makarnası
· Camchi (Soslu Ton balığı)
· Prugoki (Az pişmiş baharatlı et)
· Bibimbab (Salçalı, biberli yemek)
KELEŞ ŞAŞTI KALDI
Antrenör Hasan Keleş milli takım kafilesi için özel olarak hazırlanan yiyeceklere havalimanında el koyulmasına hem şaşırdı hem de sitem etti.