Gerekeni yapmazsan üçleme hayal olur

İnsan geçen haftaki Fenerbahçe maçını seyretmez mi? Bayern Münih, Fenerbahçe’ye geçen hafta yenilirken; çembere yakın, pivotlarını sırtı dönük boyalı alana konuşlandırarak elindeki oyuncuların kalite, kapasite ve önemli sakatlarının elverdiği ölçüde sadece ‘koş, koş at ne çıkarsa bahtına’ basketbolu oynamayı tercih etmişti..

Haberin Devamı

Anadolu Efes’e tek üstünlüğü atletik fizikleriyle aldıkları ribauntlar olan Trinchieri’nin yakar top takımı Bayern, bu sezon ilk kez tam kadro sahaya çıkan, bir an önce kendini playoff son sekizine atmayı amaçlayan Efes karşısında kaybedecek bir şeyi olmadan limitlerinin sonuna kadar gitmenin verdiği rahatlıkla oynadı ve gecemizi kararttı.

PES ETMEYEN KAZANDI

Bayern ilk yarı fazla hücum ribaundu alıp, adam değiştirme savunmasıyla hücumumuzu boğarak basketbolunu kabul ettirip yakın ara kaldı maçta. F.Bahçe maçında olduğu gibi veteran Hunter ve Harris’le boyalı alanımızın tozunu attılar. Birden beşe kadar bütün oyuncuları isabet yüzdesine sahip, Avrupa’nın en iyi oyun kurucuları ilk onunda dört ası bulunan Efes bir türlü kimyayı oluşturamadı. Ellerin soğuk olduğu gecede oyun repertuarına potaya gitmeyi de ekleyemedik. 3. çeyrekte çizgiden sayı üreterek arttırılan tempo reaksiyonu sağladı. Üçüncü şampiyonluğu kovalayan(!) Anadolu Efes 16 sayı farktan, “Sokan kazanır düellosu”na dönen karşılaşmanın son periyodunda 30 sayı yerken, kendi ‘bir ileri iki geri’ sıkıntısını kendi yaratmaya devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları